Kirjasto

Pälkäneellä on vuonna 2008 valmistunut pääkirjasto Arkki Onkkaalassa, Luopioisten lähikirjasto sekä Aitoon, Laitikkalan, Salmentaan ja Sappeen lainausasemat. Lisäksi kirjastoautopalveluja ostetaan Padasjoen ja Hämeenlinnan kirjastoilta.


      Tästä PIKI-verkkokirjastolinkistä pääsee kirjaston aineistotietokantaan selailemaan, uusimaan lainojaan, varaamaan yms.

Uutta! Pälkäneellä luovutaan oman kunnankirjaston aineistoon kohdistuvien varausten maksusta, joka on ollut yksi euro. Muutos tulee voimaan vuodenvaihteessa 2015 - 2016.

PIKI-verkkokirjastosta löytyvät tiedot PIKI-kirjastojen aineistosta. PIKI-kirjastoilla on kunkin kirjaston omien aineistokokoelmien lisäksi yhteinen e-kirjakokoelma. Kokoelmassa on joulukuussa 2014 n. 1200 teosta.    Tutustu e-kirjoihin!     PIKI-kirjastojen e-kirjavalikoimassa myös kaunokirjallisuutta. Kauno- ja tietokirjallisuuden laina-aika on 14 vuorokautta, LongPlay-artikkelien laina-aika on 7 vrk.
 


 

Tätä kautta voi antaa PALAUTETTA KIRJASTOLLE

SEUTUKULJETUKSET: Pirkanmaan kirjastojen välillä toimii seudullinen kuljetus. Muista kirjastoista varattu aineisto kulkee seutukuljetuksena, samoin palautukset muihin kirjastoihin. Jos asiakas on itse lainannut aineistoa eri kirjastosta kuin mihin hän sen palauttaa, pitää kuljetuksesta maksaa seutuvarauksen hinta 2 euroa lainaa kohti.
Kuljetusauto käy Pälkäneen kirjastossa kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin klo 12.30 - 14.00 välisenä aikana.

Arkistolaitoksen sivulta löytyy Pälkänettä koskevia vanhoja asiakirjoja.

sekä Luopioista koskevia vanhoja asiakirjoja.

Vanhoja karttoja Pälkäneenkin alueelta löytyy linkillä VANHAT KARTAT.