Pyöräillen Pälkäneellä

Pyöräilykauden avaaminen Pälkäneellä

Pyöräilyn edistäminen nähdään Pälkäneen kunnassa tärkeäksi, ovathan pyöräilyn positiiviset vaikutukset ovat moninaiset. Pälkäneen pyöräilijät ovat saaneet myös valtakunnallista näkyvyyttä. Vuoden pyöräilijä 2014 on laitikkalalainen Vappu-Liisa Hakalehto. Vuoden 2015 vuoden pyöräilijä on puolestaan Luopioisten kesäpälkäneläinen Mauri Myllylä. Pälkäneen kunnanhallitus teki kesällä 2014 päätöksen lähiliikunnan edistämisesen aloittamisesta. Lähiliikunnan edistämisen ensimmäisessä vaiheessa Pälkänettä tarkastellaan pyöräilyn näkökulmasta. Pälkäne on jäsen Pyöräilykuntien verkosto Ry:ssa. Pälkäneen pyöräily on jo saanut valtakunnallista näkyvyyttä Poljin-lehden numerossa 4.

Asukaskysely

Huhtikuussa 2015 järjestettiin kaikille avoin asukaskysely. Internetissä tutustua kyselyn koko raporttiin karttavastauksineen. Aluearkkitehti auttaa vastaanotollaan tarvittaessa karttavastauksien tarkastelussa. Häneltä voi myös pyytää tulostettavan raportin vastauksien tekstiosuuksista.

Pyöräilytyöpaja

Pälkäneellä järjestettiin pyöräilytyöpaja 30.6.2015. Pyöräilytyöpajan kooste kertoo mihin päädyttiin ja minne jatketaan. Keli oli varsin vaihteleva ja kostea työpajapäivänä, joten iso kunnioitus säähän uskaltauneille!

Pyöräilytyöpajan tulokset

Ensimmäinen toimenpite pyöräilytyöpajassa suunnitelluista asioista on toteutunut: Tehdastien sisäkurvissa kasvaneet kuuset on raivattu pois ja näin parannettu väylän turvallisuutta.

Pälkäneen lähiliikkumisen työryhmä päätti lisäksi kokouksessaan kolmesta seuraavasta toimenpiteestä:

- Tilataan yksi tai kaksi pyöräparkkia. Ainakin Pakanrantaan ja jos mahdollista myös linja-autoasemalle.

- Laaditaan Pälkäneelle oma pyöräilylogo tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

- Risteysturvallisuuden puolesta selvitetään peilin asentamisen mahdollisuutta Sahantien ja Onkkaalantien risteykseen.

(2.10.2015/MK)