Tontin varaaminen

Polskintaa rannalla

Pälkäneen kunnalla on myynnissä tontteja jatkuvan haun periaatteella. Alueiden valmistuttua tonttimyynnin alkamisesta tiedotetaan nettisivuilla.Tarkemmat tiedot tonteista löydät aluekohtaisilta sivuilta. Tontit myydään lohkottuina ja vasta sitten kun alueen kunnallistekniikka on valmis.

Tontin voit varata täyttämällä alta löytyvän sähköisen varauslomakkeen. Mikäli kaksi tai useampia ostajia tekee varaushakemuksen samasta tontista, huomioidaan ensin saapuneeksi kirjattu varaushakemus. Varaushakemuksen saapumisen jälkeen kunta tekee myyntipäätöksen varatusta tontista. Varauksen tekijä saa postitse kotiinsa päätöksen ja laskun varausmaksusta. Ostajan on tehtävä lopullinen kauppa varausajan puitteissa tai varaus raukeaa. Varausmaksua ei palauteta, mutta se hyvitetään kauppahinnassa.

Omakotitontin varaushakemus
Rivitalotontin varaushakemus

Tontinvarauslomakkeen voit pyytää myös puhelimitse kunnanvirastosta, p. 03 579 11.

Varausmaksu on 31.5.2020 saakka 10 % tontin nimelliskauppahinnasta, kuitenkin vähintään 500 euroa. 1.6.2020 alkaen varausmaksu on 500 euroa/tontti. Tontin varausmaksu hyvitetään lopullisesta kauppahinnasta.
Ennen 31.5.2020 tehdyissä varauksissa varaus on voimassa vuoden ajan. 1.6.2020 alkaen tehdyissä varauksissa varaus on voimassa 6 kk ajan varauksen saapumisesta kunnalle.

Tontin myyntihinnan, joka sisältää lohkomiskustannukset joissain kohteissa ( tämä ilmoitettu aluekohtaisilla sivuilla), lisäksi ostajalle tulee maksettavaksi kaupanvahvistajan palkkio, varainsiirtovero, lainhuudatuskustannukset, rakennuslupamaksut sekä liittymismaksut vesi- ja viemäriverkkoon. Kaupanteon yhteydessä maksetaan kaupanvahvistajalle palkkio. Muut kustannukset maksetaan myöhemmin ja ostaja vastaa niiden hoitamisesta asianmukaisesti.

Vasta kun tontti on ostettu omaksi voi hakea rakennuslupaa lupapisteen kautta. Pohjakartan ja kiinteistörajatiedot saa tilata maanmittauslaitokselta.