Oppilashuolto

Koulun oppilashuollon tehtävänä on luoda oppilaille hyvät ja turvalliset puitteet päivittäiselle koulutyölle.
Jokaisella koululla on oppilashuoltoryhmä.

Oppilashuoltotyötä tekevät koulujen rehtorit, opettajat, erityisopettajat sekä koulupsykologi ja koulukuraattori.

Kostianvirran yhtenäiskoulun oppilashuoltosuunnitelma 2022-2023

Kiusaamisen käsittely Pälkäneen kouluissa

Koulupsykologi
Hanna Keskinen
p. 050 341 3989
hanna.e.keskinen@pirha.fi                                                                                                                                                         

Koulukuraattori
Kirsi Andrejeff-Keränen
p. 0400 940 881 (Kostianvirran yhtenäiskoulu)
kirsi.andrejeff-keranen@pirha.fi

Koulukuraattori
Tiina Aho
p. 044 727 8395 (Aitoon koulu ja Kirkonkylän koulu)
etunimi.sukunimi@hoivatie.fi

Kouluvalmentaja
Jarmo Kiljunen
p. 050 594 2400
etunimi.sukunimi@palkane.fi

 

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitaja on paikalla yhteiskoululla:

Maanantaisin
Keskiviikkoisin (parittomat viikot)
Torstaisin
Perjantaisin (parittomat viikot)

Terveydenhoitajan avovastaanotto on klo 11-11.30, jolloin oppilas tai opiskelija voi tulla ilman ajanvarausta terveydenhoitajan luokse. Muina ajankohtina on ennalta sovittuja terveystarkastuksia ja muita ajanvarauksella sovittuja vastaanottoja. Kouluterveydenhoitaja tekee läheistä yhteistyötä opettajien, koulukuraattorin, koulupsykologin ja koulun muun henkilöstön kanssa oppilaan ja vanhempien suostumuksella.

Ajan terveydenhoitajalle voi varata joko puhelimitse, Wilma- viestillä, avovastaanotolla tai netin kautta osoitteesta: pirha.fi ja sähköinen asiointi.

Pirkanmaan hyvinvointialue - pirha.fi oikeasta yläkulmasta valitkaa "sähköinen asiointi". Kirjautukaa sisään sähköisen tunnistuksen kautta, mikäli nuorella ei itsellään ole tunnuksia voi huoltaja kirjautua sisään puolestasi. Valitse ”Siirry terveyspalveluiden ajanvaraukseen”. Mikäli ohjelmaan on kirjauduttu huoltajan tunnuksilla, niistä tulee kirjautua ensin ulos sivun oikeasta yläreunasta. Klikkaa nimeäsi ja valitse avautuvasta valikosta "Kirjaudu ulos". Tämän jälkeen voit varata ajan lapsen/nuoren tiedoilla (nimi, henkilötunnus).

Varausvahvistus:

Jos olet ilmoittanut puhelinnumerosi / sähköpostiosoitteesi, saat varausvahvistuksen tekstiviestinä/sähköpostina.

Ajan peruuttaminen:

Varausvahvistuksen avulla voit peruuttaa aikasi. Asiakasmaksulakiin perustuen perimme 1.1.2023 alkaen peruuttamattomasta käynnistä 51,50 € yli 18-vuotiailta.

Yläkoulu

Kouluterveydenhuollon palveluihin kuuluvat määräaikaiset terveystarkastukset (7.lk ja 9.lk) ja laajat terveystarkastukset (8.lk). Laaja terveystarkastus sisältää myös lääkärin tarkastuksen. Sairaana lasta ei tule lähettää kouluun eikä kouluterveydenhuoltoon sairauden arvioimiseksi. Sairaanhoito toteutetaan omalla terveysasemalla.

Lukio

Opiskeluterveydenhuolto on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltotyötä, mutta opiskeluhuoltoon kuuluu myös perustason sairaanhoitoa esim. äkillisesti sairastuneen hoito, pitkäaikaissairauden seuranta, reseptin uusinta, koulutapaturman hoito jne.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyvät yksilölliset terveystarkastukset, terveysneuvonta ja sairausvastaanotto, raskauden ehkäisy ja seksuaaliterveyteen liittyvät asiat.

Terveydenhoitajan terveystarkastukset järjestetään 1. opiskeluvuoden aikana ja 2.opiskeluvuoden aikana on lääkärin tarkastus.

Kutsunnanalaisten opiskelijoiden ennakkoterveystarkastukset tehdään oman oppilaitoksen terveydenhoitajalla. Naisten vapaaehtoisen asepalveluskelpoisuuden arviointia varten tarvittava lääkärinterveystarkastus on varattava itse omalta terveysasemalta. Lääkärintarkastuksen kuluihin voi hakea korvausta Puolustusvoimilta.

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit ovat vapaaehtoisia ja pääosin maksuttomia. 18 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta peritään sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä asiakasmaksulain mukainen maksu. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai äkillisissä tilanteissa saman päivän aamuna. Perumattomista sairaanhoidollista lääkärikäynneistä peritään maksu 18 vuotta täyttäneiltä. Maksuttomia käyntejä ovat aina ehkäisy- ja seksuaalisuuteen, mielenterveyteen ja opiskelukyvyn selvittämiseen liittyvät asiat sekä kaikki terveystarkastuskäynnit.

Yhteystiedot
Kouluterveydenhoitaja
Ira Airomies
050 430 8571
ira.airomies@pirha.fi

 

Hammashoito

Koululaisten hammashoidosta vastaa terveyskeskuksen hammaslääkäri.
Ajanvaraus keskitetysti sekä Pälkäneen että Luopioisten hammashoitolaan
ma-pe klo 8-15, p. 033 845 323

Poissaoloihin puuttuminen Pälkäneen kunnan perusopetuksessa

Poissoloihin puuttumisen malli

Nepsy-toiminta

Tukea nepsyasioihin

Nepsy-nimityksellä tarkoitetaan neuropsykiatrisia häiriöitä tai niiden oireita. Esimerkiksi täältä saat lisää tietoa aiheesta: Sähköinen perhekeskus/ Kangasala

Nepsy-valmennus:

Pälkäneen kunnan nepsy-valmennus on matalan kynnyksen tukea lapsille ja nuorille, joilla on esim. oman toiminnan ohjaamisen, keskittymisen tai tunnesäätelyn pulmia. Nepsy-valmennus tukee perheitä kasvatustyössä, lisää nepsy-tietoisuutta ja etsii keinoja selviytyä arjen haasteista. Nepsy-valmennuksella pyritään ennaltaehkäisemään ongelmien muodostumista ja antamaan apua lapsen tai nuoren tilanteeseen. Valmennus on asiakkaalle maksutonta.

Valmennukseen pääsee koordinaattorin kautta (yhteystiedot alla). Ota siis yhteyttä, niin pohditaan yhdessä, olisiko nepsy-valmennuksesta teille hyötyä.

Nepsy-lainaamo:

Pälkäneen pääkirjasto Arkissa on nepsy-lainaamo, jossa on mahdollisuus tutustua erilaisiin toiminnanohjausta ja tarkkaavaisuutta tukeviin välineisiin. Osa tuotteista on lainattavissa. Lainaamosta saa myös nepsy-tietoa ja materiaalia luettavaksi.

Nepsy-nappula:

Linkki: Nepsytuki-nappula/ perhetyö

Kaipaatko neuvoa nepsy-asioissa? Paina nappulaa ja täytä lomake. Perhetyön nepsy-tiimistä ollaan sinuun yhteydessä kolmen arkipäivän kuluessa.

Nepsy-valmennuksen koordinointi:

Hanna Keskinen
Koulupsykologi
p. 050 3413989 (parhaiten tavoittaa maanantaisin klo: 9-10)
hanna.e.keskinen@pirha.fi