Aitoon musiikkikurssit

Pälkäneellä tapahtuu
25.06.2019 02.07.2019

Aitoon musiikkikurssit järjestetään juhannuksen jälkeen Anna Tapion ja Aitoon kouluilla Pälkäneellä. Suomen Työväen Musiikkiliitton järjestämien kesäkurssien ohjelmassa on puhallinleiri, kapellimestarikurssit, kuoronjohtokurssi sekä aikuisten kuorolaulukurssi, joka painottuu rytmimusiikkiin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset (15.5.2019 mennessä): www.musiikkiliitto.fi/musiikkikurssit.

Aitoon musiikkikurssit järjestetään juhannuksen jälkeen Anna Tapion ja Aitoon kouluilla Pälkäneellä. Suomen Työväen Musiikkiliitton järjestämien kesäkurssien ohjelmassa on puhallinleiri, kapellimestarikurssit, kuoronjohtokurssi sekä aikuisten kuorolaulukurssi, joka painottuu rytmimusiikkiin.

Kuorolaulukurssi 25.–30.6.
Aikuisille kuoroharrastajille suunnattu kuorolaulukurssi vie osanottajat rytmimusiikin maailmaan. Kurssi on tarkoitettu kaikille kuorolaisille, joilla on kiinnostusta saada lisäoppia rytmimusiikista ja hyödyntää sitä omassa kuoroharrastuksessaan. Voit myös tulla kurssille hakemaan vaihtelua oman kuorosi ohjelmistoon, mikäli rytmimusiikki ei siihen pääsääntöisesti kuulu. Kuorolaulukurssilla tarjotaan opetusta myös äänenkäytössä ja musiikin hahmottamisessa (perusteissa). Kuorolaulukurssin kouluttajana on Maria Autio.

Kuoronjohtokurssi 25.–30.6.
Kuoronjohtokurssi on tarkoitettu kaikille kuoronjohdosta kiinnostuneille, niin kuorojen varajohtajille, aloittaville kuoronjohtajille kuin myös pitempään kuoronjohtajana toimineille. Kurssi sopii myös kuorolaulajille, jotka haluavat saada lisäoppia kuoroharrastukseensa johtamisen näkökulmasta. Kuoronjohdon kouluttajana toimii Nikke Isomöttönen. Kurssin oppiaineita ovat kuoronjohdon lisäksi laulu, partituurinsoitto/vapaa säestys ja kuorosovittaminen.

Kapellimestarien perus- ja mestarikurssit 25.6.–2.7.
Kapellimestarien peruskurssi on tarkoitettu vasta-alkajille tai kurssilaisille, joilla on jo jonkin verran kokemusta orkesterin johtamisesta, mestarikurssi on puolestaan kokeneemmille kapellimestareille. Kursseilla opiskellaan puhallinorkesterin johtamista ja siihen liittyviä asioita, kuten partituurin lukua, tekniikkaa ja harjoittamista niin orkesterin edessä kuin luennoillakin. Mestarikurssilla opettaa Juha Törmä ja peruskurssilla Marja Ikonen.

Puhallinleiri 25.6.–2.7.
Puhallinleirille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset puhallin- tai lyömäsoitinten harrastajat. Puhallinleirin opetuksen pääpaino on orkesterisoitossa. Leirillä on neljä eritasoista puhallinorkesteria, joihin leiriläiset voivat osallistua soittotasonsa mukaan. Leirille voi tulla myös aloittamaan soittoharrastuksen ilman aiempaa soittokokemusta tai uuden lisäsoittimen soittamisen minkä ikäisenä tahansa! Orkesterisoiton lisäksi jokaisella puhallinleiriläisellä on henkilökohtaisia soittotunteja. Lisäksi on mahdollista osallistua kamarimusisointiin, musiikin hahmottamisen (musiikin perusteiden) opetukseen ja säestystunneille.

Lisätietoja
Lisätietoja löytyy kurssien internetsivuilta www.musiikkiliitto.fi/musiikkikurssit. Samassa osoitteessa voit myös ilmoittautua kursseille 15.5.2019 mennessä. Voit seurata kursseja myös Facebookissa, www.facebook.com/musiikkikurssit.

Musiikkikurssien ohjelmassa on kurssitarjonnan lisäksi useita konsertteja, vapaa-ajanohjelmaa sekä hauskaa yhdessäoloa! Anna Tapion koulu tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön Aitoon musiikkikursseille.

Tervetuloa mukaan viettämään ikimuistoista ja musiikintäyteistä viikkoa eri-ikäisten musiikinharrastajien ja osaavien musiikin ammattilaisten kanssa!

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ:
Suomen Työväen Musiikkiliitto

TAPAHTUMALAJI:
Kulttuuri, Lapsiperheet

Tapahtuman osoite:
Silmontie 2
36720 Pälkäne

http://www.musiikkiliitto.fi/musiikkikurssit

MeNyt tapahtumat: