Joulunvietossa on syytä ottaa huomioon koronaepidemia

Joulu on perinteisesti aikaa, jolloin kokoonnutaan yhdessä viettämään aikaa läheisten ja ystävien kesken.  Tänä vuonna on kuitenkin tarpeen miettiä uudenlaisia toimintatapoja. Joulua on syytä viettää vain oman perheen parissa ja välttää muiden kuin samassa perhepiirissä asuvien fyysistä kokoontumista ja vierailua. Joulun vietto vakiintuneessa perhepiirissä on varsin turvallista, mutta kyläreissut ja erilaiset kokoontumiset aiheuttavat riskin ja vaaran koronaviruksen leviämiselle.

Kaupoissa ja muualla liikkuessa on syytä muistaa käsihygienia, käyttää maskia ja pitää turvavälit. Mikäli hengitystieoireita esiintyy, on THL:n ohjeita noudattaen hakeuduttava koronatestiin heti. Siihen saakka, kunnes testitulos saapuu, tulee välttää kontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Terveydenhuolto toivoo, että koronaviruksen vaarallisuus ymmärretään. Virus voi aiheuttaa vakavan tautimuodon kenelle tahansa iästä riippumatta. Ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien kuolleisuus koronavirusinfektion yhteydessä on kuitenkin selvästi korkeampi kuin muilla, joten näiden henkilöiden tapaamisen pitää olla hallittua ja niissä tulee noudattaa THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.

Vanhusten ja myös kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä voi vierailla, jos vierailija on terve ja noudattaa asumispalveluyksikön ohjeita. Myös asumispalveluyksikön asukkaiden kotilomien järjestelyissä on noudatettava suosituksia. Koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana eikä tartunta näy heti testeissä, vaan palattuaan asumispalveluyksikköön sairastunut asukas saattaa tartuttaa koronainfektioon muita asukkaita ja hoitohenkilöstöä ennen kuin koronaoireet tulevat esiin.

Tällä hetkellä Pälkäneen koronatilanne on varsin rauhallinen, mutta se saattaa muuttua nopeasti.

Annetaan toisille ja itsellemme lahjaksi turvallinen ja terve joulu!

 

Pälkäneen kunta