26.06.2024

Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkosta ja liikkuvista palveluista kysytään nyt asukkailta

26.6.2024 08:37:53 | Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkailta kerätään asukaskyselyllä mielipiteitä hyvinvointialueen palveluverkosta ja sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä liikkuvina palveluina. Kysely on avoinna 22.7. asti ja siihen voi vastata verkossa tai paperilomakkeella sosiaali- ja terveysasemilla. Verkkosivuillamme kyselylinkki on julkaistu osoitteessa pirha.fi/liikkuvatpalvelut.

Aluehallitus päätti kokouksessaan 24.6. lähettää ehdotuksen lopuista Pirkanmaan lähiasemista ja liikkuvista palveluista laajalle lausuntokierrokselle jaostoille, valiokunnille ja vaikuttamistoimielimiin. Asukaskysely on osa tätä kokonaisuutta. Lisäksi järjestetään asukastilaisuudet 19.8. Ruovedellä ja 26.8. Lempäälässä. Lähiasemista ja liikkuvista palveluista on tarkoitus tehdä päätöksiä syksyllä.

Liikkuvilla lähipalveluilla tarkoitetaan sitä, että joillakin seuduilla kiireettömiä sosiaali- ja terveyspalveluja tarjotaan lähiasiointipisteellä sellaisille asukkaille, joiden on vaikea lähteä kauemmas hoitamaan asioitaan. Asiointia varten pitää varata aika. Samalla kannustetaan asukkaita ottamaan käyttöön digitaalisia palveja, jos se on mahdollista.

Suunnitelmassa esitetään muutoksia moniin toimipisteisiin

Lausuntokierrokselle lähetetyssä esityksessä jo aiemmin päätettyjen lähiasemien lisäksi säilyisivät toistaiseksi myös Kaukajärven toimipiste, Vesilahden toimipiste ja Lempäälän Kuljun toimipiste. Niiden toiminta jatkuisi siihen asti, kunnes korvaaviin tiloihin löytyy ratkaisu.

Lakkautettaviksi asemiksi esitetään Kangasala Sahalahden, Tampereen Kämmenniemen ja Ylöjärven Viljakkalan (Elokaari) toimipisteitä.

Liikkuvina palveluina tuotettaisiin sosiaali- ja terveyspalveluita Juupajoella, Kihniössä, Ylöjärven Kurussa, Pälkäneen Luopioisissa, Sastamalan Mouhijärvellä, Punkalaitumella ja Ruovedellä.

Hammashoitolat lakkautettaisiin Sastamalan Kiikoisista ja Äetsästä, Tampereen Kaukajärveltä ja Ylöjärven Kauraslammelta. Kun toiminnan edellyttämät tilat saadaan järjestettyä, lakkautettaisiin myös hammashoitolat Kangasalan Suoramalta, Nokian Kauppakadulta ja Koskenmäeltä, Tampereen Vuoreksesta ja Ylöjärven Vuorentaustasta.

LINKIT
Suora linkki asiakaskyselyyn

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.