10.04.2024

Aurinkopaneelien asennustyöt käynnistyivät Pälkäneen aurinkopuistossa

Pälkäneveden teollisuusalueelle rakenteilla olevan aurinkopuiston paneelien asennustyöt alkoivat. Puistoon tulee yhteensä noin 8800 kaksipuoleista aurinkopaneelia. Paneelien asennusta jatketaan aina kesän loppuun asti. Valmistuttuaan puisto tuottaa 4,5 GWh uusiutuvaa aurinkosähköä, joka vastaa noin 330 pientalon vuotuista sähkönkulutusta. Koko puiston on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppupuolella.

”Aurinkopuistohankkeella on iso merkitys, koska tämä on ensimmäinen selkeästi suuremman mittakaavan vihreän energian investointi Pälkäneellä. Hanke tukee erinomaisesti matkaamme kohti hiilineutraalia Pälkänettä. Aurinkovoimassa on valtavasti potentiaalia, ja näemmekin sen parhaana mahdollisuutena uusiutuvan energian tuottamiseen Pälkäneellä, jossa ei ole juurikaan tunnistettu soveltuvia alueita tuulivoimalle", toteaa Pauliina Pikka, Pälkäneen kunnanjohtaja.

Ensimmäisessä vaiheessa puisto tuottaa sähköä kantaverkkoon, mutta tulevaisuudessa, yritysalueen kehittyessä aurinkopuisto voisi tuottaa vierivoimaa myös yritysalueelle sijoittuvien yrityksien omaan käyttöön.

Aurinkopuiston rakennuttaja on kotimainen aurinkovoiman kehittäjä ja tuottaja Skarta Energy ja puiston rakentamisesta vastaa Solarigo Systems Oy.

”Suunnitelmissamme on järjestää avoimet ovet puiston valmistuttua syksyllä. Tuolloin kuntalaisilla ja muilla hankkeesta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä tutustumaan teollisen aurinkovoimalan toimintaan”, vinkkaa Maria Wimmer, projektipäällikkö Skarta Energyltä.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja, Pälkäneen kunta
Pauliina Pikka
pauliina.pikka@palkane.fi
+358 40 573 6390

Projektipäällikkö, Skarta Energy
Maria Wimmer
maria.wimmer@skarta.fi
+358 40 196 0436

Pälkäne - Skarta (skartaenergy.fi)

Projektipäällikkö, Solarigo Systems Oy
Timo Tolonen
timo.tolonen@solarigo.fi
+358 40 770 3866

Skarta Energy on suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä ja tuottaja. Yritys on erikoistunut päästöttömiin teollisen mittakaavan aurinkovoimahankkeisiin, joita täydennetään energian varastoinnilla, tuulivoimalla ja vetyratkaisuilla luotettavan ja toimitusvarman tulevaisuuden energian takaamiseksi.