29.04.2024

Pirkanmaan ilmastoverkosto laajenee  

Yritysten ja yhdistysten ilmastotyötä tukeva Pirkanmaan ilmastoverkosto laajenee. Kesäkuusta 2024 alkaen maksuton ilmastoverkosto palvelee yrityksiä ja yhdistyksiä yhdeksässä Pirkanmaan kunnassa. Pälkäneen lisäksi verkosto toimii jatkossa Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kuhmoisissa, Punkalaitumella, Sastamalassa, Urjalassa, Valkeakoskella ja Virroilla.  Näistä uusia tulokkaita ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kuhmoinen ja Virrat. 

Alueellisen laajentumisen lisäksi verkoston tuottama sisältö monipuolistuu, kun teemoihin liitetään luonnon monimuotoisuustyö ja kasvatetaan maatalouden ilmasto- ja luontotyöhön liittyvää sisältöä. 

Pirkanmaan ilmastoverkostossa on tällä hetkellä 52 ilmastokumppania, jotka ovat määritelleet toiminnalleen päästövähennystavoitteen. Vastineeksi Ilmastoverkosto tarjoaa tietoa, vertaistukea ja näkyvyyttä organisaatioiden ilmastotyöhön. Pälkäneeltä mukana on kuusi yritystä.  

Tutustu Ilmastoverkoston tarjoamiin mahdollisuuksiin tästä

Pirkanmaan ilmastoverkosto on rakennettu osana Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemi –hanketta (1.8.2022-30.4.2024), jota on rahoittanut ympäristöministeriö. Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt verkoston laajentamiseen ja kehittämiseen rahoitusta 1.6.2024 alkaen.   

Lisätiedot: 

Ossi Kekki, ilmastoasiantuntija 
ossi.kekki@valkeakoski.fi
040 335 6014