Perustietoa palveluista

Pääkirjasto Arkki avattiin vuonna 2008. Se sijaitsee lähellä Pälkäneen lukion ja yhteiskoulun rakennusta, tulevaa liikuntakeskusta sekä urheilukenttää. Pääkirjaston suunnitteli arkkitehti Esko Räntilä. Pääkirjaston koko on 600 m2. Rakennuksessa on n. 20 m2 suuruinen näyttelytila vitriineineen, vanha näyttelykaappi aulatilassa sekä lasivitriini kirjastosalissa näyttelyjä varten. Arkissa on myös tutkijanhuone, johon pääsee varaamalla ajan.

Tutkijanhuoneessa on käytettävissä tietokone, mikrofoni ja web-kamera sekä digitointi- ja editointimahdollisuus. Laitteilla voi mm. tallentaa äänitteitä LP-levyltä tai C-kasetilta CD-levylle sekä videonauhoitteita VHS-kasetilta DVD-levylle. Myös dioja voi skannata sekä muokata valokuvia PhotoShop Elements –ohjelmalla. Laitteilla onnistuu myös videotallenteiden muokkaaminen, jos muokkaajalla on tarvittavat taidot. Kirjaston monitoimikoneella voi lähettää skannaamalla asiakirjan sähköpostiosoitteeseen. Asiakkaiden käytössä on työasemia sekä wlan-yhteys.

Tutkijanhuoneen voi varata käyttöönsä lyhyeksi ajaksi tai koko päiväksikin.

Mikrofilmienlukulaite on siirretty Luopioisten kirjastosta pääkirjaston tutkijanhuoneeseen. Tutkijanhuoneeseen on tuotu myös sukututkijoiden mikrofilmejä. Käytettävissä on lisäksi Sydän-Hämeen lehden kirjastolle lahjoittamat Kunnallistietojen ensimmäisen 50 vuoden numerot mikrofilmeinä (vuodet 1929 - 1979). Pääkirjastossa on luettavissa paperimuodossa Kunnallistiedot (1991 alkaen Sydän-Hämeen lehti) vuodesta 1968 alkaen.

PIKI-kirjastojen väliset seutukuljetukset kuljettavat varattuja seutulainoja. Kuljetusauto käy Pälkäneen pääkirjastossa maanantaisin ja torstaisin n. klo 12 - 14. Myös muista PIKI-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa Pälkäneen kirjastoon maksutta.

Kirjat kotiin -palvelu tuo kirjastoaineistoa kotiin, jos et sairauden tai vastaavan esteen vuoksi pääse itse käymään kirjastossa. Lisätietoja puh. 040 356 3661. Voit myös pyytää kirjastolta yhteydenottoa sähköisellä lomakkeella.

Pääkirjasto on esteetön. Myös rollaattori ja lastenrattaat ovat käytettävissä.

Luopioisten kirjasto sijaitsee kirkonkylän koulun pihapiirissä yli 100 vuotta vanhassa puurakennuksessa, joka on entinen koulurakennus.  Asiakkaiden käytössä on tietokoneita, wlan-yhteys ja monitoimikone, jolla voi skannata sähköpostiosoitteeseen.