Perustietoa palveluista

Pääkirjasto Arkki avattiin vuonna 2008. Se sijaitsee lähellä Pälkäneen lukion ja yhteiskoulun rakennusta, tulevaa liikuntakeskusta sekä urheilukenttää. Pääkirjaston suunnitteli arkkitehti Esko Räntilä. Pääkirjaston koko on 600 m2. Rakennuksessa on n. 20 m2 suuruinen näyttelytila vitriineineen, vanha näyttelykaappi aulatilassa sekä lasivitriini kirjastosalissa näyttelyjä varten. Arkissa on myös tutkijanhuone, johon pääsee varaamalla ajan.

Asiointi kirjastossa toisen puolesta
PIKI-kirjastoissa on otettu käyttöön mahdollisuus asioida toisen puolesta. Lisätietoa PIKI-kirjastojen yhteisiltä verkkosivuilta tästä.

Tutkijanhuoneessa on käytettävissä tietokone, mikrofoni ja web-kamera sekä digitointi- ja editointimahdollisuus. Laitteilla voi mm. tallentaa äänitteitä LP-levyltä tai C-kasetilta CD-levylle sekä videonauhoitteita VHS-kasetilta DVD-levylle. Myös dioja voi skannata sekä muokata valokuvia PhotoShop Elements –ohjelmalla. Laitteilla onnistuu myös videotallenteiden muokkaaminen, jos muokkaajalla on tarvittavat taidot. Kirjaston monitoimikoneella voi lähettää skannaamalla asiakirjan sähköpostiosoitteeseen. Asiakkaiden käytössä on työasemia sekä wlan-yhteys.

Tutkijanhuoneen voi varata käyttöönsä lyhyeksi ajaksi tai koko päiväksikin.

Omatoimikirjaston käyttämiseen tarvitset PIKI-kirjastokortin ja sen tunnusluvun. Tunnusluvun saat kirjastosta. Ulko-ovi avataan kirjautumalla ulko-oven luona olevalla kirjautumislaitteella. Huoltajan seurassa olevien lasten ei tarvitse kirjautua erikseen, mutta muita ei saa päästää samalla sisäänkirjautumisella omatoimiaikana kirjastoon. Soittimia, levysoitinta, kausikortteja, Nepsy-aineistoa, kotiseutuhyllyn aineistoa ja varastoaineistoa voi lainata vain palveluaikoina. Varauksia voi noutaa omatoimisesti varaushyllystä. Omatoimiaikana ei voi tulostaa eikä kopioida. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Mikrofilmienlukulaite on siirretty Luopioisten kirjastosta pääkirjaston tutkijanhuoneeseen. Tutkijanhuoneeseen on tuotu myös sukututkijoiden mikrofilmejä. Käytettävissä on lisäksi Sydän-Hämeen lehden kirjastolle lahjoittamat Kunnallistietojen ensimmäisen 50 vuoden numerot mikrofilmeinä (vuodet 1929 - 1979). Pääkirjastossa on luettavissa paperimuodossa Kunnallistiedot (1991 alkaen Sydän-Hämeen lehti) vuodesta 1968 alkaen.

Medelplanin salissa on lukulaite, jonka avulla voi suurentaa luettavaa tekstiä.

PIKI-kirjastojen väliset seutukuljetukset kuljettavat varattuja seutulainoja. Kuljetusauto käy Pälkäneen pääkirjastossa yleensä maanantaisin ja torstaisin aamupäivällä. Myös muista PIKI-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa Pälkäneen kirjastoon maksutta.

Kirjat kotiin -palvelu tuo kirjastoaineistoa kotiin, jos et sairauden tai vastaavan esteen vuoksi pääse itse käymään kirjastossa. Lisätietoja puh. 040 356 3661. Voit myös pyytää kirjastolta yhteydenottoa Kirjat kotiin -palvelua varten sähköisellä lomakkeella, joka avautuu tästä.

Myynnissä Arkissa on seuraavat teokset:
-Pälkäneen Kirjapiirin 2.11.2020 julkaisema Rouva Tiesenhausenin pöksyt: Pälkäneen Kirjapiiri 20 vuotta matkalla, toimittanut Kaija Turunen, hinta 25 €
-Medelplanin matkassa, tekijät Anja Mattila-Tolvanen ja Susanne Müller-Baji, julkaisija Pälkäneen Vanhankirkon Suojeluyhdistys ry, hinta 25 €
-Luopioisten historia kunnan itsenäistymiseen 1868, kirjoittaja Kaarle Sulamaa, hinta 60 €
-Parasta aikaa: Pälkäne omin silmin, kuvat Pasi Tiitola, toim. Marketta Pyysalo, hinta 20 €

Pääkirjasto on esteetön. Myös rollaattori ja lastenrattaat ovat käytettävissä.

Pääkirjastossa, Luopioisten kirjastossa ja myös lainausasemilla on palautuslaatikot. Niiden luukuista ei kuitenkaan mahdu paksuja kirjoja. PIKI-kirjastojen käyttösääntöjen mukaan palautus palautusluukkuun tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla.

Luopioisten kirjasto sijaitsee kirkonkylän koulun pihapiirissä yli 100 vuotta vanhassa puurakennuksessa, joka on entinen koulurakennus.  Asiakkaiden käytössä on tietokoneita, wlan-yhteys ja monitoimikone, jolla voi skannata sähköpostiosoitteeseen.