Tapahtumat ja näyttelyt

Tapahtumia


Satuja lapsille, asiaa aikuisille - Pälkäneen perhepäivä 1.2.2020
klo 10 - 11 Satuhierontaa

Satujen, tarinoiden ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Vanhempi ja lapsi ovat hierottavina ja hierojina toisilleen sadun ja siihen liittyvän ohjeen mukaan. Jumppapatja tai viltti kotoa mukaan. Vetäjänä on Juttamari Salminen. Ensimmäiset 12 paria mahtuvat mukaan. Osallistuvien lasten ikäsuositus 2 - 7 vuotta.
klo 11 - 12 Täti Taikakynä ja Osuuskunta Uulu: Luonnonlapset - kuvitettu ja soitettu satu
Täti Taikakynä kuvittaa, leikittää ja kertoo tarinaa. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.
klo 12 - 13.30 Emeritaprofessori Tuula Tamminen: Yleisöluento kasvatuksesta
"Lasten kasvatuksessa on kyse rakkaudesta ja rajoista, mutta miten ne näkyvät arjessa eri-ikäisten lasten kanssa." Tuula Tamminen on lastenpsykiatrian emeritaprofessori, eläkkeelle jäänyt ylilääkäri ja isoäiti, MLL:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja sekä alansa kansainvälisten tiedejärjestöjen kunniapuheenjohtaja. Luennon jälkeen tilaisuus yleisökeskusteluun. Suunnattu aikuisille.
Tässä linkki tiedotteeseen.


Lukukoirat
Kennelliiton koulutettu lukukoira saapuu pääkirjastolle seuraavan kerran 15.1.2010 klo 17.30. Lukukoiralle on helppoa ja hauskaa lukea. Koira kuuntelee ja sille kelpaa takeltelevakin lukeminen, jolloin lukija on rentoutunut ja ääneenlukemisen harjoittelu on mukavaa. Koira ehtii kuunnella kolmea tai neljää lukijaa - yhdelle lukijalle sopiva lukuaika on 15 - 20 minuuttia. Lukijalla on hyvä olla kirja valmiina, kun hän tulee lukemaan. Toivomme halukkailta lukijoilta ajanvarauksia etukäteen. Kirjaston puhelinnumero 040 356 3661 ja sähköposti kirjasto(at)palkane.fi. Koira on tällä kertaa Lola, mutta jos ilmoittautujia on runsaasti, Hetakin pääsee paikalle.


Satupassi
Hae kirjastosta Satupassi lapsen ja aikuisen yhteisiin lukuhetkiin. Satupassia voi täytellä lapsen kanssa merkiten lapselle luettuja kirjoja. Kun viisi kirjaa on luettu, Satupassin voi palauttaa kirjastoon ja luvassa on pieni yllätys!

Satutunnit
Pidämme satutunnit pääkirjasto Arkissa 3 vuotta täyttäneille jälleen 5.2. - 1.4.2020 keskiviikkoisin klo 10 - 10.30.
Aitoon lainausasemalla AiKa ry:n Elina Grönvall pitää satuhetket kerran kuussa tiistaisin klo 9.15. Kevätkauden satupäiviä ovat 11.2., 10.3., 7.4. ja 5.5. Satutunnin kesto on noin 45 minuuttia.

Kirjapiiri
Valkeakoski-opiston järjestämän kirjapiiri kokoontuu kerran kuukaudessa. Kirjapiiriä vetää Kaija Turunen. Seuraava kirjapiiri kokoontuu 10.2.2020 klo 17.00. Aiheena on Markku Pääskysen Sielut.

Myytäviä kirjoja

Pääkirjastossa on myynnissä Parasta aikaa : Pälkäne omin silmin -kirjaa (25 €).
Kunnanviraston ja Luopioisten kuntainfon lisäksi myös pääkirjasto Arkissa sekä Luopioisten kirjastossa on myytävänä Kaarle Sulamaan kirjoittama Luopioisten historia kunnan itsenäistymiseen 1868 -teos (60 €).  Kunnanvirastolla on lisäksi myynnissä Pälkäneen historia II (46 €), Pälkäneen koululaitoksen historia (15 €), Teivaisen Pälkäneen kirja (5 €), Luopioisten koululaitoksen historia (34 €), Hämeen historia, osat III:1, III:2, IV:3 (à 5 €). Myös Luopioisten kuntainfossa on myytävänä useita Pälkäneeseen ja Luopioisiin liittyviä kirjoja.