Tapahtumat ja näyttelyt

Tiina Miettinen ikkunan ääressä ehkä yliopistolla
Sukututkimus ennen ja nyt - Tiina Miettinen Arkissa

FT, Tampereen yliopiston tutkija Tiina Miettinen on Arkissa maanantaina 25.10.2021 klo 18.00 kirjaston ja Sydän-Hämeen Sukututkijoiden vieraana!
Tiina Miettinen myös opettaa sukututkimusta ja on Suomen Sukututkimusseuran julkaisun, Genoksen, toimittaja. Hän on kirjoittanut useita historiateoksia ja ollut tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana teoksellaan Piikojen valtakunta (2015). Hän on mm. Hauhon historia II -teoksen toinen tekijä. Tervetuloa!

mustavalkoinen valokuva

Kirjailijavieraana Marketta Pyysalo

Esikoisromaaninsa Kehrääjä (Teos, 2021) julkaissut Pälkäneellä tuttu Marketta Pyysalo kertoo kirjastaan ja kirjoittamisesta Arkissa maanantaina 8.11. klo 18.00.
Marketta Pyysalo on pälkäneläinen kirjailija ja kulttuurisuunnittelija. Pyysalo on kirjoittanut mm. lasten tietokirjoihin kuuluvaa Ilmiösarjaa. Omien kirjojen kirjoittamisen lisäksi hän on suomentanut kymmeniä lastenkirjoja.

Lukukoira

Lukukoiratoiminta on alkamassa jälleen syksyllä 2021! Aloituspäivä on keskiviikko 29.9. klo 17.30, jolloin Lola-lukukoira saapuu kuuntelemaan lukemista. Lukuaika on 15 minuuttia yhtä lukijaa kohti ja neljä lukijaa ehtii osallistua yhden illan lukutunnille. Lukukoiralle on hauskaa ja leppoisaa lukea!
Muut tämän vuoden lukukoirapäivät ovat 29.9., 27.10, 24.11. ja 15.12. ja kellonaika 17.30 alkaen tunnin ajan. Yhtä lukijaa kohti on 15 minuutin aika.

Satutunnit

Arkin satutunnit pidetään syksyllä 2021 sovitusti ryhmille eikä vielä yleisesti avoimina. 
Aitoon lainausasemalla AiKa ry:n Elina Grönvallin satutunnit samoin erikseen sovitusti ryhmille.

Kirjapiiri Arkissa

Valkeakoski-opiston opintoryhmänä toimivaa Kirjapiiriä vetää Kaija Turunen. Seuraava Kirjapiiri on 15.11.2021 klo 17. Aiheena on Mia Kankimäen kirja Naiset joita ajattelen öisin.