Tapahtumat ja näyttelyt

Tapahtumia

Siperia-ilta
Jussi Konttinen vierailulla Arkissa ti 19.11. klo 18.00!
Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen muutti perheineen Siperian kylmimmälle alueelle Jakutiaan. Talvella pakkaset paukkuivat jopa 50 asteessa. Konttinen on julkaissut kokemuksistaan kirjan Siperia - suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa. Tässä tilaisuudessa hän kertoo Siperiasta ja perheensä kokemuksista sanoin ja kuvin. Kirjailijalta voi ostaa Siperia-kirjan (25 €).


Lukukoirat
Kaksi Kennelliiton koulutettua lukukoirakkoa seuraavan kerran pääkirjasto Arkissa 6.11.2019 klo 17.30 - 18.30. Lukukoiralle on helppoa ja hauskaa lukea. Koira kuuntelee ja sille kelpaa takeltelevakin lukeminen, jolloin lukija on rentoutunut ja ääneenlukemisen harjoittelu on mukavaa. Kumpikin koira ehtii kuunnella kolmea tai neljää lukijaa - yhdelle lukijalle sopiva lukuaika on 15 - 20 minuuttia. Lukijalla on hyvä olla kirja valmiina, kun hän tulee lukemaan. Toivomme halukkailta lukijoilta ajanvarauksia etukäteen. Kirjaston puhelinnumero 040 356 3661 ja sähköposti kirjasto(at)palkane.fi.

Satupassi
Hae kirjastosta Satupassi lapsen ja aikuisen yhteisiin lukuhetkiin. Satupassia voi täytellä lapsen kanssa merkiten lapselle luettuja kirjoja. Kun viisi kirjaa on luettu, Satupassin voi palauttaa kirjastoon ja luvassa on pieni yllätys!

Satutunnit
Pidämme satutunnit pääkirjasto Arkissa 3 vuotta täyttäneille jälleen loka- ja marraskuussa keskiviikkoisin.
Aitoon lainausasemalla AiKa ry:n Elina Grönvall pitää satuhetket kerran kuussa tiistaisin klo 9.45. Satupäiviä ovat 10.9., 1.10., 5.11. ja 3.12. Satutunnin kesto on noin 45 minuuttia.

Aitoon lainausasemalla pitää Elina Grönvall AiKa ry:stä satutunteja tiistainpäivänä kerran kuukaudessa. Kelloaika 10.00 - 10.45. Seuraava satutunti Aitoossa on syyskuussa. Tiedotamme tarkemmin päivästä elokuussa.

Kirjapiiri
Valkeakoski-opiston järjestämän kirjapiiri kokoontuu kerran kuukaudessa. Kirjapiiriä vetää Kaija Turunen. Seuraava kirjapiiri kokoontuu 2.12. klo 17, jolloin on aiheena Aila Meriluodon Peter, Peter.

Myytäviä kirjoja

Pääkirjastossa on myynnissä Parasta aikaa : Pälkäne omin silmin -kirjaa (25 €).
Kunnanviraston ja Luopioisten kuntainfon lisäksi myös pääkirjasto Arkissa sekä Luopioisten kirjastossa on myytävänä Kaarle Sulamaan kirjoittama Luopioisten historia kunnan itsenäistymiseen 1868 -teos (60 €).  Kunnanvirastolla on lisäksi myynnissä Pälkäneen historia II (46 €), Pälkäneen koululaitoksen historia (15 €), Teivaisen Pälkäneen kirja (5 €), Luopioisten koululaitoksen historia (34 €), Hämeen historia, osat III:1, III:2, IV:3 (à 5 €). Myös Luopioisten kuntainfossa on myytävänä useita Pälkäneeseen ja Luopioisiin liittyviä kirjoja.