Lainaus ja palautus

Lainaus

Laina-ajat:

  • 4 viikkoa: normaali laina-aika kirjat, nuotit, äänitteet, kartat, elokuvat, aikakauslehdet
  • 2 viikkoa: pikalainat aineistolle, jolle on paljon varauksia
  • 1 viikko: VIP-aineisto: suosituimmat uutuudet – VIP-niteitä ei voi varata eikä uusia, mutta samoja teoksia on myös varattavina niteinä.

Laina-ajan noudattaminen on asiakkaan vastuulla. Laina-aika päättyy eräpäivänä, kun kirjasto suljetaan.
Myöhässä olevista lainoista peritään maksuja. Maksaa voi myös netissä verkkokirjaston kautta. Kaikkien Pirkanmaan yleisten kirjastojen kirjastomaksuja voi maksaa verkkomaksuina 20.2.2019 alkaen.

Kirjaston maksut tästä linkistä
Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. PIKI-kirjastokorttia voi käyttää kaikissa PIKI-kirjastoissa. Korttia hankittaessa tarvitaan henkilöllisyystodistus ja alle 15-vuotiailta myös huoltajan tiedot. Ensimmäinen kortti on maksuton. Henkilötietojen muutoksesta tulee ilmoittaa kirjastoon.

Lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kortti katoaa, siitä tulee ilmoittaa kirjastoon väärinkäytön estämiseksi.

Palautus

Aineistoa voi palauttaa kirjaston asiakaspalveluun tai itsenäisesti automaatilla. Palauttaessa ei tarvita kirjastokorttia. Kirjaston ulko-oven luona on myös palautuslaatikko, johon voi palauttaa kirjaston ollessa kiinni. Paksuimmat kirjat eivät mahdu luukusta. Palautuslaatikkoon jätetyt palautukset rekisteröityvät palautuneiksi toimipaikan seuraavana aukiolopäivänä.

Varaukset

Pälkäneen kirjaston omiin kokoelmiin kohdistuvat varaukset ovat maksuttomia. Kunnankirjaston toisesta toimipaikastakin voi siten varata aineistoa maksuttomasti.

Seutulainat muista Pirkanmaan kirjastoista maksavat 2 € ja kaukolainat muista Suomen kirjastoista 4 € + mahdolliset lähettävän kirjaston perimät maksut.

Lainojen uusiminen

Jos aineistoon ei kohdistu varauksia, lainan voi uusia. Uusimiskertoja voi olla korkeintaan 5. Uusimisen voi tehdä PIKI-kirjastoissa, puhelimitse tai sähköpostitse sekä PIKI-verkkokirjaston kautta omatoimisesti. Verkkokirjastossa uusimista varten tarvitaan kirjastokortin numero sekä tunnusluku, jonka saa kirjastosta. Sama tunnusluku käy automaatilla lainaamiseen.

Käyttösäännöt

Pirkanmaan kirjastoilla on yhteinen kirjastojärjestelmä ja yhteiset käyttösäännöt. Maksut saa esiin erillisestä linkistä.