Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin Pälkäneen toimipisteen kevätnäyttely

Pälkäneellä tapahtuu
04.05.2022 29.05.2022

Kirjaston näyttelytilaan ja vitriineihin on koottu otos lukuvuoden 2021 - 2022 aikana valmistuneita oppilastöitä.

Lukuvuoden teemana on ollut aikamatka. Aikamatkaa on kuljettu eri ryhmien kanssa monin eri tavoin. On rakennettu muun muassa aikakoneita, joiden avulla on siirrytty kaukaisiin esihistorian aikoihin. On tutkittu muinaisia elämän muotoja ja muotoiltu eläimiä massasta. Savikilpikonnia tehdessä on ihmetelty, miten niiden suku on kokenut maapallolla tapahtuneita monenlaisia muutoksia noin 200 miljoonan vuoden aikana. Tänä päivänä kilpikonnia uhkaavat merten saastumisen tuomat ongelmat.
On tutustuttu taidehistoriaan ja tehty siltä pohjalta omia teoksia harjoitellen samalla värioppia ja erilaisia tekniikoita.

Vanhimpien oppilaiden taideopinnot päättyvät tänä vuonna päättötodistuksen saamiseen. Heidän töissään ajan kulku pienestä taidekoululaisesta tämän päivän nuoreksi kasvamisessa näkyy omana taiteellisena ja taidollisena kehityksenä. Tuloksena on valmistunut muun muassa akryylimaalauksia, kanakoppi, saamelaisista juurista ideansa saanut mekko, tuloste digitaalisesta maalauksesta, värjättyjä vaatteita, erilaisia helmikoruja ja jopa kuviomaalattu polkupyörä.

Näyttelyssä onkin esillä monin eri tekniikoin tehtyjä töitä, esimerkiksi akvarelli-, akryyli- ja munatemperamaalauksia, kollaaseja, pastelliliitupiirroksia, keramiikka- ja massatöitä, rakentelua ja vaatesuunnittelun tuotoksia.

Näyttelyn avajaiset torstaina 5.5.2022 klo 17.30. Tervetuloa tutustumaan!

Uusien oppilaiden hakuaika Kuvataide- ja käsityökoulu Emiliin on 3.-27.5.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ:
Kuvataide- ja käsityökoulu Emil

TAPAHTUMALAJI:
Kulttuuri, Lapsiperheet

MeNyt tapahtumat: