Elinvoimaa Aitooseen -kyläilta Aitoon Honkalassa

Pälkäneellä tapahtuu
20.09.2023 18:00 21:00

Lähde Honkalaan, Aitoon kyläiltaan keskiviikkona 20.9.2023 klo 18. Kyläillassa keskitytään Aitoon kylän elinvoimatekijöihin. Illan aikana tutustumme paremmin toisiimme sekä kylän ja kunnan eri toimijoihin. Merkitse ilta kalenteriisi ja lähde avoimin mielin mukaan ideoimaan, miettimään sekä keskustelemaan tulevaisuuden Aitoosta ja maaseudusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki Aitoossa jollain tavalla asuvat, Aitoo-henkiset ja yleisesti aiheesta kiinnostuneet.

Ilmoittautumalla mukaan ennakkoon annat järjestäjille tietoa tapahtumaan odotetusta osallistujamäärästä ja erityisruokavalioista. Ilmoittauduthan osoitteessa https://forms.gle/vuEyh4pLrt5d9nRU8

Kyläillassa pääset tutustumaan myös Aitoon koulun oppilaiden valokuvanäyttelyyn kylän lemmikeistä ja heidän omistajistaan. Lisäksi esillä on toukokuussa toteutetun lasten ja nuorten katutaidetapahtuman valokuvat.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja aikataulu:
- 18.00 Kahvitarjoilu, tutustumista näytteilyihin ja toisiimme.
- 18.15 Aitoon elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden kehittäminen – Katariina Tcheuffa, Elinvoimaa aitooseen -hanke, AiKa ry.
- 18.40 Pohditaan yhdessä: Miltä näyttää Aitoo vuonna 2040?
- 19.00 Maaseutuasuminen tulevaisuudessa – Kirsi Oesch, Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto -hanke, Pirkan kylät ry.
- 19.30 Mitä maallemuuttajat etsivät? – Janne Tyynismaa, Talo maalta -palvelu, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.
- 20.00 Tauko
- 20.15 Vanhojen talojen korjausavustukset ja neuvonta – perinnerakennusmestari Anne Uosukainen, Pirkanmaan maaseutumuseo.
- 20.45 Pohditaan yhdessä: Ihmiset kylän käyntikorttina – Mitä minä voin tehdä?
- 21.00 Kyläilta päättyy.
Aitoolaiset tietävät, miten hieno paikka kylä on asua, työskennellä, käydä koulua ja harrastaa. Kun haluat rakentaa yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä, jakaa ajatuksiasi ja ideoitasi tai osallistua kylätoimintaan, nähdään kyläillassa!

Aitoo suurella sydämellä ❤

Aitoossa on pulaa kiinteistöistä, mikä estää tällä hetkellä esimerkiksi lapsiperheiden kylään muuttamista. Kyläkoulu, kylän palvelut ja elinvoimaisuus voidaan turvata vain uusien asukkaiden kautta. Koulupiirin alueella on tyhjillään ja vajaalla käytöllä useita kymmeniä kiinteistöjä, joille on mahdollista antaa uusi elämä. Monen matka aitoolaiseksi päättyy usein siihen, että sopivia kiinteistöjä ei ole tarjolla etenkään vuokralle.

Jos tiedät tyhjän tai vähän käytetyn kiinteistön, tai olet itse halukas vuokraamaan tai myymään kiinteistösi, anna apua asuntopulaan lähtemällä avoimin mielin kyläiltaan tai olemalla muuten yhteydessä. Saatat löytää ratkaisun tai uusia näkökulmia kiinteistösi käyttämiseen.

Aika ry:n Elinvoimaa Aitooseen -hankkeen tavoitteena on ollut lisätä kylän elinvoimaa houkuttelemalla Aitooseen uusia asukkaita ja antamalla tukea asukkaiden asettautumiseen. Hanke on keskittynyt myös yhteisöllisyyden ja yhteistyön luomiseen.

Kyläillan toteuttavat yhteistyössä Aitoon kylän yhdistykset ja Elinvoimaa Aitoossa -hanke.
Lisätietoja: Katariina Tcheuffa, puh. 045 672 2989, katariina@aitoonkyla.fi.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ:
Elinvoimaa Aitooseen -hanke ja Aitoon yhdistykset

TAPAHTUMALAJI:
Muut tapahtumat

Tapahtuman osoite:
Honkalantie 4
36720 Aitoo

https://aitoonkyla.fi/

MeNyt tapahtumat: