Lomituspalvelut

Lehmiä laitumellaLomituspalvelut luovat edellytykset vapaa-ajan pitämiseen ja mahdollisuudet riittävään lepoon ja toipumiseen sairastumis- tms. tilanteissa karjatalousyrittäjille, jotka eivät muuten voi irrottautua päivittäisestä työsidonnaisuudestaan.

Vastuu lomituksen toimeenpanosta on maatalousyrittäjien eläkelaitoksella (MELA). Toimintaa johtaa ja valvoo sosiaali- ja terveysministeriö ja palvelujen tuottajina toimivat kunnat joko yksin tai yhteistoiminta-alueina.

Lempäälän maatalouslomituksen paikallisyksikkö organisoi 11 itäisen Pirkanmaan kunnan lomitukset. Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Lempäälän, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Tampereen, Urjalan, Valkeakosken ja Vesilahden lomituspalvelut hoidetaan keskitetysti Lempäälän toimistosta.

Lomitusnetti palvelee maatalousyrittäjiä toimistoajan ulkopuolella. Lomitusnetistä yrittäjä näkee jäljellä olevat vuosilomapäivänsä ja voi tehdä lomituspyyntöjä. Myös sähköisen sijaisapuhakemuksen voi tehdä verkossa.

Lomitusnetin kautta ei kannata tehdä varauksia, jos ajankohtaan on alle kuukausi aikaa. Lähikuukauden lomituspyynnöt kannattaa edelleen soittaa lomatoimistoon.

Kun yrittäjä on jättänyt sähköisen lomituspyynnön, varaa lomatoimisto pyynnölle lomittajan, jos mahdollista. Varatun lomittajan yrittäjä näkee lomitusnetistä. Jos pyyntöä ei saada toteutumaan, ollaan yrittäjään yhteydessä puhelimitse.

Yhteystiedot

Pälkäneen alueen lomitukset
Lomitustyönjohtaja
Mirjami Peltola
p. 050 383 9446
etunimi.sukunimi@lempaala.fi

Lomitusyksikön vastuuhenkilö
Lomituspalvelupäällikkö
Sakari Eerola
p. 050 383 0633 
etunimi.sukunimi@lempaala.fi

Lisätiedot Lempäälän kunnan kotisivuilta kohdasta lomituspalvelut.