Varhaiskasvatus

Hyvää varhaiskasvatusta, Pälkäneellä parasta aikaa.

Pälkäneläisyys varhaiskasvatuksessa

Sydän-Hämeen Pälkäne sijaitsee maalaismaisemassa vesistöjen keskellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta. Syrjänharju suppineen ja lukkoineen halkoo Pälkäneen maisemaa  ja kuvastaa maaseutua kauneimmillaan. Kunta tarjoaa hyvät ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet mm. uimarannat, urheilukentät, juoksu - ja hiihtomaastot, luistinradat ja ympäröivä luonto innostaa retkeilyyn. Näitä käytämme mahdollisuuksien  mukaan eri vuodenaikoina. Käytämme myös kunnan monipuolista kulttuuritarjontaa - kirjastot, museot, kirkot ja rauniokirkko, Kostianvirran taistelualue, kotiseutumuseot - sekä osallistumme erilaisiin tapahtumiin vuoden varrella. Toimintamme pohjautuu turvalliseen lapsenkasvua ja oppimista tukevaan arkeen. Tavoitteenamme on avoin yhteistyö vanhempien kanssa, kunnioittaen perheiden omaleimaisuutta.

Lapsi ei leiki oppiakseen, mutta oppii leikkiessään - kokeilee, tutkii ja ihmettelee. Lapsen omista tarpeista lähtevä tekeminen innostaa  leikkeihin ja näin sosiaaliset taidot kehittyvät. Tehtävänämme on mahdollistaa leikin syntyminen, havainnoida, kuunnella sekä antaa tilaa välillä rajuillekin leikki-ideoille. Eri ikäkausina lapsi hakeutuu omiin leikkeihin. Aikuisena voimme myös tarvittaessa ohjata ja toimia tukena lapsen minuuden muodostumisessa sekä sosiaalisten ja liikunnallisten taitojen kehittymisessä.

Lapsi on luonnostaan utelias ja tutkiessaan lapsi ihmettelee, oppii, asettaa kysymyksiä sekä kokeilee erilaisia asioita. Elämän tutkiminen ja  kyseleminen on tärkeää lapsen kehitykselle ja antaa pohjan arkielämälle ja tuleville kouluvuosille. Ymmärtävinä ja kannustavina aikuisina mahdollistamme lapselle tutkimisen ilon.

Tutustu Pälkäneen kunnan varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelmaan

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatussuunnitelma perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Opetushallitus on päivittänyt suunnitelman perusteet 19.12.2018. Se on otettu käyttöön tämän vuoden alusta. Jokaisen kunnan on päivitettävä oma varhaiskasvatussuunnitelmansa päivityksen mukaisesti 1.8.2019 mennessä. Päivitystyö Pälkäneelläkin on alkanut ja se valmistuu toukokuun aikana. Tämä jälkeen uusi suunnitelmamme saadaan myös tänne nettisivuille luettavaksi. Toistaiseksi täällä on tuo vanha versio luettavissa. Alla linkki valtakunnalliseen viime joulukuussa päivitettyyn varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin.

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2018.