Varhaiskasvatus

Pälkäneläisyys varhaiskasvatuksessa

Pälkäneen kunta sijaitsee Pirkanmaalla upeassa maalaismaisemassa vesistöjen keskellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä Tampereelta, Kangasalta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta. Syrjänharju suppineen ja lukkoineen halkoo Pälkäneen maisemaa  ja kuvastaa maaseutua kauneimmillaan. Kunta tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet mm. uimarannat, urheilukentät, juoksu - ja hiihtomaastot, luistinradat ja uljaan Kostia Areenan.

Ympäröivä rehevä luonto innostaa retkeilyyn. Näitä käytämme monipuolisesti eri vuodenaikoina. Käytämme myös kunnan laadukasta ja moninaista kulttuuritarjontaa - kirjastot, museot ja kirkot, Kostianvirran taistelualue, kotiseutumuseot ja Rauniokirkko - sekä osallistumme erilaisiin tapahtumiin vuoden varrella. Toimintamme pohjautuu turvalliseen lapsenkasvua ja oppimista tukevaan arkeen. Tavoitteenamme on avoin yhteistyö vanhempien kanssa, kunnioittaen perheiden omaleimaisuutta.

Kuva perheestä

 

Pälkäneellä varhaiskasvatus on osana oppimisen polkua. Se toteutuu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen kanssa tehtävänä yhteistyönä. Pälkäneen varhaiskasvatuksessa siirtymä- ja nivelkäytänteistä vastaa varhaiskasvatuksen henkilöstö, varhaiskasvatuksen erityisopettajat sekä huoltajat ja mahdolliset muut tahot.

Pälkäneen varhaiskasvatuksen henkilöstö tarjoaa lapsille jatkuvat, turvalliset, lämpimät ja pysyvät ihmissuhteet sekä tarjoaa lapsen kehitystä monipuolisesti tukevaa toimintaa ja antaa lähtökohdat huomioon ottaen suotuisan kasvuympäristön. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon pälkäneläisyys, maalaismaisuus, luonto sekä paikallishistoria ja – nähtävyydet.

Pälkäneellä henkilöstö opettelee tuntemaan työympäristönsä jokaisen lapsen ja pyrkii ottamaan huomioon lapsen yksilöllisen kehityksen. Lapsille tarjotaan mahdollisuuksia kasvaa itsenäisiksi ja tuetaan heitä omien valintojen tekemiseen. Lasten kanssa harjoitellaan vuorovaikutustaitoja, toisten huomioimista ja kunnioittamista.
 

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatussuunnitelma

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatussuunnitelma perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Opetushallitus on päivittänyt suunnitelman perusteet 18.2.2022. Pälkäneen kunnan uusi päivitetty varhaiskasvatussuunnitelma hyväksyttiin sivistyslautakunnassa 15.6.2022. Siihen voit käydä tutustumassa yllä olevan linkin kautta. Alla linkki valtakunnalliseen helmikuussa 2022 päivitettyyn varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Kuntamme päivitetty suunnitelma on otettu käyttöön 1.8.2022.

 

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 1.8.2022

Varhaiskasvatuslaki

Valtioneuvoston asetus