Varhaiskasvatus

Pälkäneläisyys varhaiskasvatuksessa

Sydän-Hämeen Pälkäne sijaitsee maalaismaisemassa vesistöjen keskellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta. Syrjänharju suppineen ja lukkoineen halkoo Pälkäneen maisemaa  ja kuvastaa maaseutua kauneimmillaan. Kunta tarjoaa hyvät ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet mm. uimarannat, urheilukentät, juoksu - ja hiihtomaastot, luistinradat ja uusi uljas Kostia Areena. Ympäröivä rehevä luonto innostaa retkeilyyn. Näitä käytämme mahdollisuuksien  mukaan eri vuodenaikoina. Käytämme myös kunnan monipuolista kulttuuritarjontaa - kirjastot, museot, kirkot ja rauniokirkko, Kostianvirran taistelualue, kotiseutumuseot - sekä osallistumme erilaisiin tapahtumiin vuoden varrella. Toimintamme pohjautuu turvalliseen lapsenkasvua ja oppimista tukevaan arkeen. Tavoitteenamme on avoin yhteistyö vanhempien kanssa, kunnioittaen perheiden omaleimaisuutta.

Pälkäneellä varhaiskasvatus on osana oppimisen polkua. Se toteutuu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen kanssa tehtävänä yhteistyönä. Pälkäneen varhaiskasvatuksessa siirtymä- ja nivelkäytänteistä vastaa varhaiskasvatuksen henkilöstö, varhaiskasvatuksen erityisopettajat sekä huoltajat ja mahdolliset muut tahot.

Pälkäneen varhaiskasvatuksen henkilöstö tarjoaa lapsille jatkuvat, turvalliset, lämpimät ja pysyvät ihmissuhteet sekä tarjoaa lapsen kehitystä monipuolisesti tukevaa toimintaa ja antaa lähtökohdat huomioon ottaen suotuisan kasvuympäristön. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon pälkäneläisyys, maalaismaisuus, luonto sekä paikallishistoria ja – nähtävyydet.

Pälkäneellä henkilöstö opettelee tuntemaan työympäristönsä jokaisen lapsen ja pyrkii ottamaan huomioon lapsen yksilöllisen kehityksen. Lapsille tarjotaan mahdollisuuksia kasvaa itsenäisiksi ja tuetaan heitä omien valintojen tekemiseen. Lasten kanssa harjoitellaan vuorovaikutustaitoja, toisten huomioimista ja kunnioittamista.
 

Tutustu Pälkäneen kunnan uuteen varhaiskasvatussuunnitelmaan. (sivistyslautakunta hyväksyi 11.6.2019)

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatussuunnitelma perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Opetushallitus on päivittänyt suunnitelman perusteet 19.12.2018. Se on otettu käyttöön tämän vuoden alusta. Pälkäneen kunnan uusi päivitetty varhaiskasvatussuunnitelma on valmistunut ja se hyväksyttiin sivistyslautakunnassa 11.6. Siihen voit käydä tutustumassa yllä olevan linkin kautta. Alla linkki valtakunnalliseen viime joulukuussa päivitettyyn varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin. Kuntamme päivitetty suunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2019.

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2018.