Kerrostumat -taidenäyttely 1.7.–30.9.2021 avoinna ti–su klo 10–17

Pälkäneellä tapahtuu
01.07.2021 10:00 30.09.202117:00

Kerrostumat -taidenäyttely on esillä Luopioisissa Mikkolan tilan Jyvämakasiinissa, Aitassa ja Pytingissä heinäkuun alusta syyskuun loppuun. Näyttelyn teokset flirttailevat historian, arkeologian ja genetiikan kanssa. Valokuvia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta, maalauksia, videoita ja installaatioita yhdistää sama teema, jota taiteen- ja tieteentekijät valottavat eri puolilta.

Kerrostumat -taidenäyttely avautuu yleisölle heinäkuun ensimmäisenä päivänä 2021. Puitteet näyttelylle antaa 120-vuotias Mikkolan tila luovassa Luopioisten kirkonkylässä Pälkäneellä.

Kerrostumat -näyttelyn taideteokset flirttailevat historian, arkeologian ja genetiikan kanssa. Valokuvia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta, maalauksia, videoita ja installaatioita yhdistää sama teema, jota taiteen- ja tieteentekijät valottavat eri puolilta.

Näyttelyn taiteilijat: Helinä Hukkataival, Tiina Jaakkola, Raija Jokinen, Lauri Kivikoski, Terhi Kivikoski, Jukka Lehtonen, Maritta Meckelborg, Maarit Myllynen, Krista Mäkelä, Heli Mäkinen, Onnelliset ihmiset -ryhmä Tiina Poutanen ja Petri Pykäläinen, Merja Tanhua, Anja Tyrväinen, Juha Tyyskä ja Hans Viebrock.

Kerrostumat -taidenäyttelyn taustaa: Kerrostumat -taidenäyttely on osa Muodonmuutoksia ry:n kolmivuotista Elämän verkostot -tapahtumakokonaisuutta 2020–2022. Elämän verkostot -trilogia tutkii ajallisia, aineellisia ja aineettomia verkostoja ja kerrostumia luonnossa, historiassa ja kulttuurissa.

”Meistä tuntuu usein siltä, että ajat ovat kerrostuneet, talojen alla on vanhempia taloja, veden alla kivettyneitä puita, kukkulan sisällä virtaa vanha joki, sen vesi uusiutuu jatkuvasti.” - Tiina Poutanen

Viime kesän 2020 Rihmastot -näyttely saa jatkoa kesän 2021 Kerrostumat -näyttelystä. Trilogian päättää kesän 2022 näyttely, jonka teemana ovat mielen ja kielen verkostot. 

Kerrostumat -näyttely

Paikka: Mikkolan tilan Jyvämakasiini, Aitat ja Pytinki, Keskitie 5, Luopioinen, Pälkäne
https://www.kulttuurimikkola.fi
Avoinna: 1.7.–30.9. tiistaista sunnuntaihin klo 10–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Teoksia on esillä useissa eri tiloissa, joten turvavälejä on helppo noudattaa.
Lisätietoja: Tiina Poutanen horus@sci.fi, Outi Nummi 0456042999
Järjestäjä: Muodonmuutoksia ry https://www.muodonmuutoksia.fi

Muodonmuutoksia ry eli Mumu on tieteen, taiteen ja yleisön vuoropuhelua edistävä yhdistys, joka toimii Pälkäneellä, Luopioisten kirkonkylässä. Mumu on järjestänyt tiede-taide -näyttelyitä, luentoja ja muita tapahtumia säännöllisesti vuodesta 2006 lähtien.

Kerrostumat -näyttely yhteistyössä: Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut, Valkeakoski-opisto, Leader Pirkan Helmi ry

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ:
Muodonmuutoksia ry
Muodonmuutoksia ry eli Mumu on tieteen, taiteen ja yleisön vuoropuhelua edistävä yhdistys, joka toimii Pälkäneellä, Luopioisten kirkonkylässä. Mumu on järjestänyt tiede-taide -näyttelyitä, luentoja ja muita tapahtumia säännöllisesti vuodesta 2006 lähtien.

TAPAHTUMALAJI:
Kulttuuri

Tapahtuman osoite:
Keskitie 5
36760 Pälkäne

https://www.muodonmuutoksia.fi

MeNyt tapahtumat: