Tontit

Pälkäneen tonttitarjonta

Pälkäneen kunnan myytävät ja vuokrattavat tontit löydät Pälkäneen karttapalvelusta alla ja lisätietoa vasemmalla olevasta valikosta. Karttapalvelussa näkyvissä tonttien ajantasainen saatavuustilanne, keltaisella merkityt tontit ovat varattuja.
Karttaosan vasemmassa yläkulmassa olevaa kuvaketta (irrota) klikkaamalla saa karttapalvelun avautumaan uudessa ikkunassa.

Tutustu tonttien varaus-, myynti- ja vuokrausehtoihin: Varausehdot, myynti- ja vuokrausehdot 

Sitovat tonttivaraukset tehdään karttapalvelun kautta valitsemalla ja lisäämällä tontti hakemukseen. 
Kunnanjohtaja tekee virallisen päätöksen tontin varaamisesta, jonka jälkeen varaus on voimassa puoli vuotta. Tänä aikana tulee allekirjoittaa kauppakirja tai vuokrasopimus. Tontinvarausmaksu on 10% tontin myyntihinnasta. Varausmaksu hyvitetään kauppahinnassa, muutoin sitä ei palauteta. 

Myyntihinnaltaan yli 10 000 € hintaisia tontteja on mahdollista myös vuokrata. Kunnanjohtaja tekee päätöksen vuokratonttien varauksesta. Vuokratonttien varausaika on 3 kk ja varausmaksu 3 kk vuokra. Vuokra on 10% tontin myyntihinnasta ja se on sidottu elinkustannusindeksiin. 

Kunta luovuttaa tontteja rakennusvelvoitteella. Rakennusvelvoite katsotaan täyttyneeksi, kun rakennuslupa haetaan 1 v kuluessa kauppakirjan allekirjoituspäivästä, ja rakennustyöt on aloitettu 3 vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoituspäivästä.

Asuintontit

Yritystontit

Muuta hyödyllistä 

Pohjakartat ja tontin rajat
Maanmittauslaitokselta

Vesi- ja viemäriliittymiset
Pälkäneen tekniset palvelut

Rakennuslupa-asiat
Pälkäneen rakennusvalvonta