Kulttuuri

Lukutaidon juhlavuoden juliste

Pälkäneellä vietetään Lukutaidon vuotta 2019. Viime vuonna tuli kuluneeksi 300 vuotta siitä, kun puupiirtäjä ja kirjapainaja Daniel Medelplan kaiversi papiston tilauksesta puuaapisen pälkäneläisetn käyttöön. Tämä oli poikkeuksellinen ja merkittävä teko isovihan aikana, jolloin kirjapainot olivat kaikonneet maasta. Kirjojen puuttuminen ei ollut syy lannistua ja jäädä odottamaan parempia aikoja. Parempi huominen oli tehtävä tänään. 

Lukutaito-vuoden kalenteri

Seuraa Lukutaidon vuoden tapahtumia täältä.

 

Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut

Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut toimii järjestöjen ja kulttuurialan toimijoiden tukena kunnassa ja tuottaa niiden kanssa yhteistyössä ja itsenäisesti erilaisia kulttuuritapahtumia. Kulttuuripalvelut auttaa etsimään rahoituskanavia ja kehittää viestintää niin kunnan ja järjestöjen kuin eri järjestöjenkin välillä. Yhdessä vapaa-aikapalveluiden kanssa kulttuuripalvelut järjestää yhdistystapaamisia ja erilaisia koulutuksia, jotka vastaavat ajan haasteisiin yhdistyskentällä.

Elinvoimalautakunta jakaa vuosittain yhdistysavustuksia paikallisille kulttuuriyhdistyksille ja Tauno Sairiala –stipendejä aktiivisille kulttuurialan toimijoille.

Yhteystiedot
Kulttuurisuunnittelija
Marketta Pyysalo
p. 0400 931 005
etunimi.sukunimi@palkane.fi