Ikäneuvo -hanke

Ikäneuvo -hankkeessa kehitetään Pirkanmaalle yhteinen ikääntyneiden neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli, Ikäneuvo. Hanke toteutetaan marraskuun 2016 ja lokakuun 2018 välisenä aikana.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Ikäneuvolle 2,34 miljoonaa euroa hallituksen kärkihankkeesta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa".

Ikäneuvo hankkeeseen osallistuvat Akaan, Urjalan, Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan, Pälkäneen, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden, Sastamalan, Punkalaitumen, Valkeakosken, Virtojen, Ruoveden, Ylöjärven, Tampereen ja Oriveden kunnat ja kaupungit sekä hankekumppaneina Luona Hoiva Oy, Pirkanmaan Senioripalvelut Oy ja Tampereen Kaupunkilähetys ry.

Hankkeen tavoitteena on maakunnallisen neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamallin lisäksi kehittää neuvontaa, ohjausta ja koordinointia tukevia työkaluja ja menetelmiä. Tärkeänä tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista, arjessa selviytymistä ja kuntoutumista, ja luoda vaikuttava ja toimiva iäkkäiden palveluverkosto.

Lisätietoja hankkeesta Kangasalan kaupungin sivuilta, Pirkanmaa -sivustolta sekä hankkeen yhdyshenkilöiltä:

Essi Mäki-Hallila
Projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 040 806 3192

Pirjo Saloranta
Projektikoordinaattori
etunimi.sukunimi@kangasala.fi
p. 050 410 0963
 

Ikäihmisten neuvontapuhelin 040 733 3949

ikäneuvo logoIkäneuvo on Pirkanmaan 14 kunnan yhteinen, uusi ikäihmisten neuvontapuhelin, josta saat apua arjen isoihin ja pieniin pulmiin.

Soita numeroon 040 733 3949 niin etsitään yhdessä sinulle tai läheisellesi sopivia ratkaisuja.
 
Puhelimeen vastataan arkisin klo 8.30–16.00.

Puhelinneuvonnasta saat tietoa

•      kuntasi palveluista kotihoidosta palveluasumiseen
•      yksityisistä palveluista
•      asumisesta
•      kotiin saatavista palveluista
•      liikkumisesta
•      taloudellisista etuuksista ja muista raha-asioista
•      liikuntapalveluista
•      harrastusmahdollisuuksista ja
•      eläkeläisjärjestöistä.

Puhelu, myös jonotus, maksaa paikallispuhelumaksun (pvm) tai matkapuhelumaksun (mpm) verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta.

Ikäihmisten neuvontapuhelinkokeilu on osa Ikäneuvo-hanketta.