Retkeilyalueet

Pälkäneen kunta on jäsenenä Pirkanmaan ja Hämeen virkistysalueyhdistyksissä, joiden kautta hankitut alueet ovat myös kuntalaisten vapaassa käytössä. Lähimmät virkistysalueet Kukkosaaren lisäksi ovat Hietasalon alue Kuohijärvellä ja Vähäniemen ja Tohkoon alue Hauhon Iso-Roineella. Tarkemmat tiedot löydät virkistysalueyhdistysten sivuilta:
Pirkanmaan virkistysalueyhdistys
Hämeen virkistysalueyhdistys


Pyöräilyä Sappeen maastoissa

 

Laipanmaan - Sappeen retkeily- ja ulkoilureitit

Laipanmaa on yksi Etelä-Suomen suurimmista yhtenäisistä erämaa-alueista. Laipanmaan pinta-ala on noin 15 000 hehtaaria, joka kasvaa suurimmaksi osaksi normaalia metsätalousmetsää. Laipanmaa sijaitsee Kangasalan ja Pälkäneen alueella. Laipanmaassa on opastettuja polkuja noin 30 km, joiden varrelta löytyy useita hyvin varustettuja taukopaikkoja. Myös Sappeen matkailukeskukselta lähtee noin 2,5 kilometrin reitti, jonka päässä on taukopaikka laavuineen.

Laipanmaan reitteihin ja historiallisiin kohteisiin voit tutustua tarkemmin Laipanmaan nettisivujen kautta, osoitteessa laipanmaa.fi

Painettuja retkeilykarttoja on saatavana Pälkäneen ja Kangasalan kuntien palvelupisteistä ja Pälkäneen Urheilu Ja Kalastuksesta.

Kartat:
Laipanmaa-Sappee
Laipanmaa 
 

Kukkosaaren laavu

 

Kukkosaaren virkistysalue

Kukkosaaren virkistysalue sijaitsee Pälkäneen ja Hämeenlinnan (entisen Hauhon kunnan) raja-alueella, Vihavuoden kylässä. Alue on hankittu Pirkanmaan virkistysalueyhdistyksen toimesta sen jäsenkuntien hallintaan. Alueella on laavu, puuvarasto, wc ja laituri. Ulkoilureitin pituus on noin 2 km.  

Alueen reittikartta

VehoSyrjä - virkistyksen ja matkailun kehittämishanke

Kangasalan kaupungin ja Pälkäneen kunnan yhteisessä VehoSyrjä -hankkeessa suunnitellaan keinoja Vehoniemenharjulta Pälkäneen Syrjänharjulle ulottuvan aluekokonaisuuden virkistyksen ja matkailun kehittämiseksi.

Hanketta viedään eteenpäin yhteistyössä maanomistajien ja paikallisten asiantuntijoiden kanssa ja mukana ovat sekä Pälkäneen kunta että Kangasalan kaupunki.

Hanketiedote

Kohdealueen kartta