Pälkäneen Valokuitu Oy

Pälkäneen Valokuitu Oy on Pälkäneen kunnan omistama konserniyhtiö, jonka tehtävänä on tietoliikenneyhteyksien rakentaminen ja ylläpito Pälkäneellä.

Pälkäneen Valokuitu Oy vastaa valokuituverkon rakentamisesta tai rakennuttamisesta sekä ylläpidosta kunnan alueella. Verkon rakentaminen ja ylläpito ostetaan ostopalveluna. Valokuituverkon rakentaminen aloitettiin 2016.

Erityisesti haja-asutusalueilla langaton yhteys ei enää riitä. Tietoa ei voida siirtää langattomassa verkossa rajattomasti. Tämä aiheuttaa sen, että taajuudet ruuhkautuvat liikenteen kasvaessa. Etenkin maaseudulla tämä on ongelma, kun tukiasemat ovat etäällä toisistaan. Mm. näiden syiden vuoksi Pälkäneellä on päädytty investoimaan kuntaan valokuituverkko.

Tänä päivänä valokuituliittymä on jokaisen kodin perusliittymä, aivan kuten sähkö-, vesi- ja puhelinliittymäkin. Kuituliittymä ei ole pelkästään nettiyhteyksiä varten, vaan digitalisaation lisääntyessä se mahdollistaa aivan uudenlaisten palvelujen käyttämisen. Kotiin saakka asennetun valokuidun kautta liittyjä saa huippunopeat ja toimintavarmat tietoliikenne ja TV -palvelut nyt ja tulevaisuudessa. Pälkäneen Valokuidun verkko mahdollistaa huippunopean 100-1000M nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin.

Kattavat palvelut Pälkäneen Valokuidun verkkoon tarjoavat Elisa ja Telia, sekä Telian Avoin Kuitu alustan operaattorit, mm. Kuuskaista, Seltimil ja JNT.

Lisätietoja löytyy yhtiön omilta nettisivuilta.