Strategiat ja ohjelmat

Kuntastrategia

Kuntastrategia ohjaa kunnan toimintaa. Strategiassa linjataan kunnan pitkän aikavälin tavoitteet ja luodaan visio kunnan tulevaisuudesta. Pälkäneen kunnan strategia 2018-2028 on hyväksytty kunnanvaltuustossa 3.5.2018.

Pälkäneen kunnan visio

Vuoteen 2028 mennessä Pälkäneen asukasluku on kasvanut tuhannella uudella tyytyväisellä asukkaalla.

Tavoite

Pälkäne on vuonna 2028 menestyvä 8000 asukkaan kunta. Kunnan kasvusta suurin osa nojautuu Tampereen lähimpään vaikutusalueeseen ja parhaiden liikenneyhteyksien risteyskohtiin Onkkaalaan. Kunnan sydän, Onkkaala, on riittävän voimakas pumppaamaan elinvoimaa koko kuntaan. Kylien väkiluvun lasku on saatu pysäytettyä, koska kylien elämänmeno ja tonttitarjonta on ollut uusia asukkaita houkutteleva. Näin myös palveluiden määrää on voitu alueilla kasvattaa.
Vuonna 2028 kunnan talous on vahva ja se mahdollistaa palveluiden järjestämisen asukkaiden tarpeita tyydyttävällä tavalla. Väestömäärän kasvulla on saavutettu paikallisille yrityksille paremmat toimintaedellytykset.

Pälkäne strategia 2028

 

Muut strategiat ja ohjelmat

Pälkäneen kunnan elinvoimastrategia 2016-2020
Maankäytön kehityskuva 2025 Rantaraitti
Pälkäneen kunnan kotouttamisohjelma 2016-2020

Hankkeet

Digitaalinen tulevaisuus erikokoisissa kunnissa hanke Pälkäneellä

Hankkeen tavoitteena on tukea kuntien digitalisaatiota, joka tukee kuntien toimintatapojen uudistamista ja asiakaslähtöisyyttä.
Linkki hankkeen kuvaukseen.