Omakotitontit

Järvimaisema

Pälkäneen kunnalla on myynnissä vakituiseen asumiseen tarkoitettuja omakotitontteja useilla eri alueilla. Useimmilla tonteilla on jatkuva haku ja ne myydään suoraan tehtyjen varausten perusteella.

Omakotitontteja on myynnissä kuntakeskuksessa Lomakodin, Roholan, Tommolan ja Kenraalinkiven alueilla sekä Majaranpellolla. Aitoossa tontteja löytyy sekä Pukkivuoresta että Häylärinteestä. Luopioisissa Rajalanniemen alueella on yhä vapaana kaksi omarantaista omakotitonttia. Lisäksi tontteja löytyy Kostialasta ja Mikkolanlahdesta. Rautajärvi sijaistee Pälkäneen itäisimmässä osassa ja uuden osayleiskaavan myötä alueella on myynnissä useita tontteja. Tarkemmat tiedot tonteista löydät aluekohtaisilta sivuilta.

Tonttien myynti ja lisätiedot Jaana Koivisto p. 050 521 5240 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@palkane.fi
(Loma-aikaan 18.6.-22.7. tavoitettavissa 26.6., 13.7. ja 22.7. alkaen jälleen joka arkipäivä)

Tontin nimellishinnan lisäksi ostajan maksettavaksi tulevat kaupanvahvistajan palkkio, tontin lohkomiskustannukset, varainsiirtovero, lainhuudatuskustannukset, rakennuslupamaksut sekä liittymismaksut vesi- ja viemäriverkkoon. Kaupan yhteydessä kunnalle maksetaan  lohkomiskustannusten korvaus ja kaupanvahvistajalle palkkio. Muut kustannukset maksetaan myöhemmin ja ostaja vastaa niiden hoitamisesta asianmukaisesti.

Tontin rakennusoikeus

Tontin rakennusoikeus määräytyy tehokkuusluvun tai annetun rakennusoikeuden mukaan. Rakennusoikeus on tehokkuusluku kertaa tontin pinta-ala. Jos tontin pinta-ala on 1000m² ja tehokkuusluku 0,2, tontilla on rakennusoikeutta tällöin 1000m²x0,2=200m². Tehokkuusluku sisältää tontin kokonaisrakennusoikeuden. Rakennusoikeus voidaan määrittää myös tonttikohtaisena tarkkana määränä.

Rakentamistapaohjeet

Rakentamistapaohjeet annetaan rakennusjärjestyksessä tai asemakaavassa. Rakentamistapaohjeita asemakaavassa on annettu lähinnä Lomakodin ja Rajalanniemen alueille. Erilliset rakennustapaohjeet on laadittu vain Aitoossa sijaitsevaa Häylärinnettä koskien.

Vesi-, viemäri- ja sähköliittymä

Asemakaava-alueella rakennukset on liitettävä vesi- ja viemäriverkostoon. Liittymismaksu määräytyy lämpimän ja puolilämpimän kokonaiskerrosalan perusteella ja vaihtelee välillä 5100–8000 euroa. Osassa alueista liittymismaksu on korotettu korkeammista rakentamiskustannuksista johtuen. Tarkat hinnat löytyvät Pälkäneen kunnan vesihuoltolaitoksen taksasta.

Pälkäneellä sähköverkon omistaa Elenia Oy, jolta sähköliittymä haetaan.

Sähköliittymät

Elenia Oy:n verkkoalueella hinnan sähköliittymälle saat helposti hintalaskurilla. www.elenia.fi/sahko/liittymat

Valokuituliittymä

Pälkäneen Valokuitu Oy rakentaa Pälkäneen kunnan kattavan valokuituverkon vuoden 2020 loppuun mennessä, alueiden täydennysrakentaminen jatkuu vuonna 2021. Liittymämyynti Pälkäneen Valokuitu Oy.

Kiinteistöjen tietoliikenne- ja televisiopalveluliittymät

Puhelin: 010 2633 525 (Ark. 9-16, 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)
Sähköposti: talokuitu@elisa.fi
Lisätiedot ja asennusohjeet: www.elisa.fi/kuitu
Lisätiedot palveluista: www.elisa.fi/kaapeli-tv, www.elisa.fi/viihde


Tuoreimman omakotitonttiesitteemme näet tästä linkistä