Hakeminen

Lapsi piirtämässä punaista kukkaa

VARHAISKASVATUSPALVELUIHIN HAKU TOIMINTAKAUDELLE 2024–2025 6.3.-31.03.2024  

Varhaiskasvatuspaikat ovat Hermannin (1-5v), Viirikukon (1-5v), Lumpeennupun (1-5v), Aitoon (1-5v) ja Harjun (1-5v) päiväkodeissa, Laitikkalan ryhmäperhepäiväkodissa sekä perhepäivähoidossa. Muutokset järjestämispaikkoihin ovat mahdollisia.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä  sähköinen hakemus, joka täytetään suoraan netissä. Hakemus tallentuu automaattisesti varhaiskasvatuksen Daisy-tiedonhallintajärjestelmään. Perheeseen ollaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen hoidon varsinaista aloittamista. 

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Varhaiskasvatuslain mukaista paikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarvetta. Mikäli työllistymisestä tai opintopaikan saamisesta johtuva hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella 

Perheille, jotka eivät tarvitse säännöllistä varhaiskasvatuspaikkaa, on tarjolla tilapäisen hoidon mahdollisuus kuntamme varhaiskasvatusyksiköissä. Hoito voi kestää korkeintaan 5 kalenteripäivää kuukaudessa. Palvelun hinta on 15€/pv riippumatta käytetystä tuntimäärästä. Tämä on hyvä vaihtoehto lapselle, joka ei tarvitse säännöllistä hoitoa vaan satunnaisesti hoitoa ja ryhmätoimintaa.

Tilapäistä hoitoa tarjoavat kaikki yksikkömme, jos ryhmissä on vapaata tilaa. Tilapäinen hoito on aina satunnaista ja tilapäistä, sitä ei voi varata useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Kysy varhaiskasvatuksen aluepäälliköiltä tai varhaiskasvatusjohtajalta tästä mahdollisuudesta. Osallistuminen tilapäishoitoon ei poista kotihoidon tukea.

Lisätietoja hakemisesta saa kunnanvirastolta, varhaiskasvatusyksiköistä 

Hakutiedote