Hakeminen

Lapsi piirtämässä punaista kukkaa

Varhaiskasvatuksessa on käytössä  sähköinen hakemus, joka täytetään suoraan netissä. Hakemus tallentuu automaattisesti varhaiskasvatuksen Daisy-tiedonhallintajärjestelmään. Perheeseen ollaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen hoidon varsinaista aloittamista. 

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Varhaiskasvatuslain mukaista paikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarvetta. Mikäli työllistymisestä tai opintopaikan saamisesta johtuva hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Perheille, jotka eivät tarvitse säännöllistä varhaiskasvatuspaikkaa, on tarjolla tilapäisen hoidon mahdollisuus kuntamme varhaiskasvatusyksiköissä. Hoito voi kestää korkeintaan 5 kalenteripäivää kuukaudessa. Palvelun hinta on 15€/pv riippumatta käytetystä tuntimäärästä. Tämä on hyvä vaihtoehto lapselle, joka ei tarvitse säännöllistä hoitoa vaan satunnaisesti hoitoa ja ryhmätoimintaa.

Tilapäistä hoitoa tarjoavat kaikki yksikkömme, jos ryhmissä on vapaata tilaa. Tilapäinen hoito on aina satunnaista ja tilapäistä, sitä ei voi varata useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Kysy varhaiskasvatuksen aluepäälliköiltä tai varhaiskasvatusjohtajalta tästä mahdollisuudesta. Osallistuminen tilapäishoitoon ei poista kotihoidon tukea.

Sähköiseen varhaiskasvatushakemukseen tästä
Lomake tulojen selvitystä varten

Lisätiedot varhaiskasvatuspaikkojen hakemisesta varhaiskasvatuksen aluepäälliköiltä.

Varhaiskasvatusjohtaja (kaudella 2020-21 vs. sivistysjohtaja)
Juha Forsman
p. 0400 830 221
etunimi.sukunimi@palkane.fi


Varhaiskasvatuksen aluepäällikkö 
Jari Markkinen
p. 040 775 7031
etunimi.sukunimi@palkane.fi

Vastuualueet:
Aitoon päiväkoti
Hermannin päiväkoti
Lumpeennupun päiväkoti
Luopioisten esiopetus
Perhepäivähoito: Helena Siren, Nina Stenman
Pikkuharjun avoin varhaiskasvatustoiminta (ei järjestetä kaudella 2020-21)


Varhaiskasvatuksen aluepäällikkö
Mika Pietilä
p. 040 529 7011
etunimi.sukunimi@palkane.fi

Vastuualueet:
Viirikukon päiväkoti
Harjun päiväkoti
Kostian esiopetus
Laitikkalan ryhmäperhepäiväkoti