KELAn yhteispalvelupiste

KELAn asiointipiste palvelee Kostiakeskuksessa (Onkkaalantie 76)  tiistaisin ja perjantaisin klo 9-12 ja 13-15 ja Luopioisissa (Museotie 1) torstaisin klo 9-13. Kevään 2019 aikana Luopioisten KELAn asiointipisteeseen mahdollistetaan esteetön sisäänkäynti.

Asiointipisteessä

  • saat tukea Kelan sähköisten palvelujen käytössä
  • voit hakea etuuksien hakemuslomakkeita ja esitteitä
  • voit palauttaa hakemuksesi
  • saada neuvontaa hakemuksen vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvissä asioissa
  • mahdollisuus KELA- virkailijan tapaamiseen videovälitteisesti

Asioidessasi asiointipisteessä ota mukaasi henkilöllisyystodistus kuten ajokortti, kuvallinen Kela-kortti tai passi.

Asiointi Kelassa

Koronaviruksen takia suosittelemme asiakkaille asiointia verkossa ja puhelimessa. Jos selvitettävää on paljon, puhelinpalveluun
voi myös varata ajan.

Hakemukset ja liitteet

Hakemukset ja liitteet kannattaa toimittaa verkossa. Verkossa näkee myös, jos jokin liite puuttuu tai hakemusta pitää muuten täydentää.

Jos verkkoasiointi ei ole mahdollista, hakemukset ja liitteet voi lähettää Kelaan postitse osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 Kela. Hakemuslomakkeita voi tulostaa Kelan verkkosivuilta.

Puhelinpalvelu ja soittoajan varaaminen

Puhelimessa voi hoitaa useimmat Kela-asiat, ja puhelinpalveluun voi myös varata ajan.

Pyydämme välttämään soittamista puhelinpalveluun, mikäli asia ei ole kiireellinen tai asiakaspalvelun ratkaistavissa. Asiakaspalvelussa ei esimerkiksi voida vaikuttaa hakemusten käsittelyn aikatauluun eikä voida kertoa, milloin päätös tulee. Jos asiakkaalta odotetaan toimenpiteitä tai lisätietoja, Kela ottaa yhteyttä.

Asiointi palvelupisteessä

Jos käynti palvelupisteessä on välttämätöntä, pyydämme noudattamaan hyvää käsihygieniaa, pitämään etäisyyttä muihin ja välttämään lähikontaktia.

Ethän tule paikalle, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet karanteenissa, olet matkustanut ulkomailla tai olet mahdollisesti koronaviruksen altistusketjussa. Palvelupisteiden puhdistamista ja hygieniaa on tehostettu.

Koronatilanteen takia osa palvelupisteistä on suljettu. Tarkistathan ennen käyntiä palvelupistehausta, onko palvelupiste on auki.