Aineistot

PIKI-logo   

Yllä olevasta kuvakkeesta pääsee PIKI-verkkokirjaston sivulle.
Pälkäneen kirjasto kuuluuu Pirkanmaan kirjastojen yhteisjärjestelmään. PIKI-verkkokirjastossa on löydettävissä kaikkien PIKI-kirjastojen aineistot. PIKI-verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Varaus oman kirjaston aineistoon on maksuton. PIKI-kirjastoilla on kunkin kirjaston omien aineistokokoelmien lisäksi yhteinen e-kirjakokoelma. PIKI-kirjastojen e-kirjavalikoimassa on myös kaunokirjallisuutta. Kauno- ja tietokirjallisuuden laina-aika on 14 vuorokautta, LongPlay-artikkelien laina-aika on 7 vrk. PIKI-verkkokirjastoon tarvittavan tunnusluvun saat kirjastosta.

OverDrive-palvelusta löytyy nyt kokoelma englanninkielisiä klassikkokirjoja rajoittamattomalla käyttöoikeudella, eli kirjoja jotka ovat aina saatavilla. Kirjoja löytyy aikuisille ja lapsille/nuorille. Tällä hetkellä (6.4.2020) kirjoja on 50 nimekettä, mutta kokoelma saattaa kasvaa.

Lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja voi lainata Pälkäneen kirjaston kautta. Lisää tietoa valtakunnallisesta Celia-palvelusta täältä.

Pääkirjastossa toimii myös Nepsy-lainaamo. Kirjaston palvelutiskin kautta voi lainata erilaisia välineitä, jotka helpottavat perheen arkea. Lainattavissa on esim. aktiivityynyjä, tiimalaseja ja Time timer -kelloja. Lainaamossa voi myös tutustua painokäärmeeseen ja painokoiraan. Lainaamosta löytyy myös toiminnanohjauskuvia, joista voimme kirjastossa kopioida kotiin omat kuvat. Nepsy tarkoittaa neuropsykiatrista, mutta lainaamon aineisto on tarkoitettu kaikille perheille eikä vain niille, joissa on nepsyvaikeuksia.

Kesän 2021 kynnyksellä on Nuorisotoimelta saatu Arkkiin lainattaviksi rulla- ja potkulautoja (skeittilaudat ja scootit) sekä niihin kypärät ja polvi-, kyynär- ja rannesuojasetit. Ainakin aluksi näiden välineiden laina-aika on 2 päivää.

PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelma ja e-äänikirjakokoelma ovat Ellibs-palvelussa ja löytyvät myös PIKI-verkkokirjastosta.
Kirjastokinon mainoskuva, jossa iloinen popcornia syövä nuori nainen

Pälkäneen kirjasto on mukana Kirjastokino-palvelussa, jossa ovat nyt kaikki PIKI-kirjastot. Palvelu on sovittu yhden vuoden kokeilujakson ajaksi. Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla, jonka saat tarvittaessa kirjastosta. Kyseessä on vuoden kokeilu ja kirjasto ottaa mielellään vastaan palautetta palvelusta.

Kirjastokinon kautta voi katsoa ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Lisäksi palvelu sisältää stand-up- ja konserttitaltiointeja sekä ruotsinkielisiä ohjelmia. Elokuvia löytyy yli 500 ja sisältö vaihtuu neljännesvuosittain. Kirjautumisen jälkeen videokokoelmaa voi katsella rajoituksetta.

Palvelu hakee käyttäjän tiedot kirjastojärjestelmästä ja tarkistaa samalla kirjautuneen henkilön iän. Lapset pääsevät katsomaan omilla tunnuksillaan vain ikäisilleen tarkoitettua materiaalia. Kirjastokinoa voi katsoa uusimmilla selaimilla tietokoneella, mobiililaitteella sekä digiboksisovelluksilla. Palvelu tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Kirjastokinon sivuille tästä.

Helsingin Sanomat - Aikakone -palvelu on lakkautettu.

PIKI-verkkokirjaston käyttösäännöt

PIKI-kirjastojen mobiilisivut tästä

Paperilehtien lisäksi kirjastossa voi lukea sähköisiä lehtiä eMagz-, ePress- ja PressReader-palveluissa. Palvelu on käytettävissä kirjaston koneilla ja sen pitäisi toimia myös omilla laitteilla kirjaston tiloissa.