Aineistot

   

Yllä olevista kuvakkeista pääsee PIKI-verkkokirjaston sivuille sekä kirjastojen valtakunnalliselle aineistohakusivulle.
Pälkäneen kirjasto kuuluuu Pirkanmaan kirjastojen yhteisjärjestelmään. PIKI-verkkokirjastossa on löydettävissä kaikkien PIKI-kirjastojen aineistot. PIKI-verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Varaus oman kirjaston aineistoon on maksuton. PIKI-kirjastoilla on kunkin kirjaston omien aineistokokoelmien lisäksi yhteinen e-kirjakokoelma. PIKI-kirjastojen e-kirjavalikoimassa on myös kaunokirjallisuutta. Kauno- ja tietokirjallisuuden laina-aika on 14 vuorokautta, LongPlay-artikkelien laina-aika on 7 vrk. PIKI-verkkokirjastoon tarvittavan tunnusluvun saat kirjastosta.

Lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja voi lainata Pälkäneen kirjaston kautta. Lisää tietoa valtakunnallisesta Celia-palvelusta täältä.

PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelma ja e-äänikirjakokoelma ovat Ellibs-palvelussa ja löytyvät myös PIKI-verkkokirjastosta.

Pälkäneen kirjasto on mukana Kirjastokino-palvelussa, jossa ovat nyt kaikki PIKI-kirjastot. Palvelu on sovittu yhden vuoden kokeilujakson ajaksi. Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla, jonka saat tarvittaessa kirjastosta. Kyseessä on vuoden kokeilu ja kirjasto ottaa mielellään vastaan palautetta palvelusta.

Kirjastokinon kautta voi katsoa ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Lisäksi palvelu sisältää stand-up- ja konserttitaltiointeja sekä ruotsinkielisiä ohjelmia. Elokuvia löytyy yli 500 ja sisältö vaihtuu neljännesvuosittain. Kirjautumisen jälkeen videokokoelmaa voi katsella rajoituksetta.

Palvelu hakee käyttäjän tiedot kirjastojärjestelmästä ja tarkistaa samalla kirjautuneen henkilön iän. Lapset pääsevät katsomaan omilla tunnuksillaan vain ikäisilleen tarkoitettua materiaalia. Kirjastokinoa voi katsoa uusimmilla selaimilla tietokoneella, mobiililaitteella sekä digiboksisovelluksilla. Palvelu tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Kirjastokino löytyy osoitteesta: www.kirjastokino.fi

Helsingin Sanomat - Aikakone
Helsingin Sanomien näköislehdet vuosilta 1904-1997. Kirjautuminen monivaiheinen: kirjaudu ensin yläreunan Kirjaudu-painikkeesta, seuraavaksi alareunan linkistä Kirjaudu yritystunnuksilla, ja lopuksi ylemmästä Kirjaudu-painikkeesta. Yhtaikaisten käyttäjien määrä on rajattu. Muistathan siis kirjautua myös ulos palvelusta. Kysy apua tarvittaessa virkailijoilta.
(käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa)

PIKI-verkkokirjaston käyttösäännöt

PIKI-kirjastojen mobiilisivut

Paperilehtien lisäksi kirjastossa voi lukea sähköisiä lehtiä eMagz-, ePress- ja PressReader-palveluissa. Palvelu on käytettävissä kirjaston koneilla ja sen pitäisi toimia myös omilla laitteilla kirjaston tiloissa.