Aineistot

PIKI-logo   Monihaun logo

Yllä olevista kuvakkeista pääsee PIKI-verkkokirjaston sivuille sekä kirjastojen valtakunnalliselle aineistohakusivulle.
Pälkäneen kirjasto kuuluuu Pirkanmaan kirjastojen yhteisjärjestelmään. PIKI-verkkokirjastossa on löydettävissä kaikkien PIKI-kirjastojen aineistot. PIKI-verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Varaus oman kirjaston aineistoon on maksuton. PIKI-kirjastoilla on kunkin kirjaston omien aineistokokoelmien lisäksi yhteinen e-kirjakokoelma. PIKI-kirjastojen e-kirjavalikoimassa on myös kaunokirjallisuutta. Kauno- ja tietokirjallisuuden laina-aika on 14 vuorokautta, LongPlay-artikkelien laina-aika on 7 vrk. PIKI-verkkokirjastoon tarvittavan tunnusluvun saat kirjastosta.

OverDrive-palvelusta löytyy nyt kokoelma englanninkielisiä klassikkokirjoja rajoittamattomalla käyttöoikeudella, eli kirjoja jotka ovat aina saatavilla. Kirjoja löytyy aikuisille ja lapsille/nuorille. Tällä hetkellä (6.4.2020) kirjoja on 50 nimekettä, mutta kokoelma saattaa kasvaa.

Lukemisesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja voi lainata Pälkäneen kirjaston kautta. Lisää tietoa valtakunnallisesta Celia-palvelusta täältä.

Pääkirjastossa toimii myös Nepsy-lainaamo. Kirjaston palvelutiskin kautta voi lainata erilaisia välineitä, jotka helpottavat perheen arkea. Lainattavissa on esim. aktiivityynyjä, tiimalaseja ja Time timer -kelloja. Lainaamossa voi myös tutustua painokäärmeeseen ja painokoiraan. Lainaamosta löytyy myös toiminnanohjauskuvia, joista voimme kirjastossa kopioida kotiin omat kuvat. Nepsy tarkoittaa neuropsykiatrista, mutta lainaamon aineisto on tarkoitettu kaikille perheille eikä vain niille, joissa on nepsyvaikeuksia.

Kirjasto tulee lainaamaan myös Luja-Lukon kotipelien kausikortteja. Kortit tulevat lainattaviksi 5.10. alkaen ja niillä on viikon laina-aika. Seuran kotipelit pelataan sunnuntaisin klo 16 alkaen seuraavina päivinä: 11.10., 18.10., 25.10., 1.11., 15.11., 22.11., 13.12., 17.1., 21.2. ja 7.3. Lainaukseen tulee 4 kpl kausikortteja. Niitä ei voi varata eikä lainaa voi uusia. Lainaus tulee tapahtumaan kirjaston palvelutiskin kautta. VIP-aineiston hyllystä löytyy kausikortin kuvalla varustettu kotelo, jos kortti on saatavilla. Kun tuo kotelon palvelutiskiin, voi samalla lainata kirjastokortilla varsinaisen kausikortin. Saatavuustiedon voi tarkistaa myös PIKI-verkkokirjastosta.

PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelma ja e-äänikirjakokoelma ovat Ellibs-palvelussa ja löytyvät myös PIKI-verkkokirjastosta.
Kirjastokinon mainoskuva, jossa iloinen popcornia syövä nuori nainen

Pälkäneen kirjasto on mukana Kirjastokino-palvelussa, jossa ovat nyt kaikki PIKI-kirjastot. Palvelu on sovittu yhden vuoden kokeilujakson ajaksi. Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, jota voi käyttää ilmaiseksi kirjastokortilla. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla, jonka saat tarvittaessa kirjastosta. Kyseessä on vuoden kokeilu ja kirjasto ottaa mielellään vastaan palautetta palvelusta.

Kirjastokinon kautta voi katsoa ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, dokumentteja ja lastenohjelmia. Lisäksi palvelu sisältää stand-up- ja konserttitaltiointeja sekä ruotsinkielisiä ohjelmia. Elokuvia löytyy yli 500 ja sisältö vaihtuu neljännesvuosittain. Kirjautumisen jälkeen videokokoelmaa voi katsella rajoituksetta.

Palvelu hakee käyttäjän tiedot kirjastojärjestelmästä ja tarkistaa samalla kirjautuneen henkilön iän. Lapset pääsevät katsomaan omilla tunnuksillaan vain ikäisilleen tarkoitettua materiaalia. Kirjastokinoa voi katsoa uusimmilla selaimilla tietokoneella, mobiililaitteella sekä digiboksisovelluksilla. Palvelu tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Kirjastokinon sivuille tästä.

Helsingin Sanomat - Aikakone tästä linkistä
Helsingin Sanomien näköislehdet vuosilta 1904-1997. Kirjautuminen monivaiheinen: kirjaudu ensin yläreunan Kirjaudu-painikkeesta, seuraavaksi alareunan linkistä Kirjaudu yritystunnuksilla, ja lopuksi ylemmästä Kirjaudu-painikkeesta. Yhtaikaisten käyttäjien määrä on rajattu. Muistathan siis kirjautua myös ulos palvelusta. Kysy apua tarvittaessa virkailijoilta.
(käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa)

PIKI-verkkokirjaston käyttösäännöt

PIKI-kirjastojen mobiilisivut tästä

Paperilehtien lisäksi kirjastossa voi lukea sähköisiä lehtiä eMagz-, ePress- ja PressReader-palveluissa. Palvelu on käytettävissä kirjaston koneilla ja sen pitäisi toimia myös omilla laitteilla kirjaston tiloissa.