Kuvagalleria

Tälle sivulle on koottu kuvia kirjaston tapahtumista ja järjestetyistä näyttelyistä.

Arkissa juhlittiin lehtisalin nimeämistä Medelplanin saliksi ja Medelplanin matkassa -kirjan julkaisua 3.12.2019. Kuvassa kirjailija Tuula Kallioniemi. Kuva Pekka Jalkanen.

 

Yöstäjien Pia Krutsin lorutteli 30.11.2019 Etelä-Pirkanmaan kirjastojen yhteishankkeen järjestämänä.

Toimittaja ja tietokirjailija Jussi Konttinen kertoi Siperian-vuodestaan 19.11.2019.

Tietokirjailija Pepe Forsberg vieraili Arkissa 16.10.2019 Kansallispuistot tutuiksi -luontoillassa.

Musiikkiopiston Metsän laulut -konsertissa esiintyi opiston oppilaita ja opettajia 21.9.2019.

Runoja ja ruutuja -tilaisuudessa Arkissa 11.9.2019 nykyrunous kohtasi nykysarjakuvan. Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro, runoilija Jonimatti Joutsijärvi, sarjakuvataiteilija Jarno Latva-Nikkola ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelivat.


Lukutaitovuoden juhlanäyttelyn avajaisissa kuulimme Medelplanin matkassa -yhteisteoksen tehneiden Anja-Mattila Tolvasen ja saksalaisen Susanne Müller-Bajin puheenvuorot - kuvassa Müller-Baji ja hänen tulkkinaan toiminut Martti Pätiälä. Lisäksi kuulimme Eveliina Virtasen kanteleella esittämät kappaleet, Pirjo-Margit Lehtisen avaussanat näyttelylle ja kirkkoherra Jari Kemppaisen puheen. Näimme myös filmipätkän vuodelta 1964 Daniel Medelplanin muistomerkin paljastustilaisuudesta.

Kulttuurisuunnittelija Marketta Pyysalo jakoi Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnon Pälkäneen lotta -kirjan tekijöille Kirsti Uotilalle, Ulla Sirénille ja Hanna-Liisa Anttilalle 3.6.2019.


Kirsikkapuiston piknikillä musisoi tänäkin vuonna Eero-Pekka Lindfors. Piknik-päivä oli 23.5. ja sää nyt viileä.
 

Haanloukkaan kirjoittajaryhmä esiintyi 8.5.2019 Kevätsiivous-runotilaisuudessaan.

Suomentaja Maria Lyytinen vieraili Arkissa 15.4.2019 ja kertoi suomentajan työstään. Esityksen otsikkona oli Ajatustensiirtoa ja salapoliisintyötä. Vieralu toteutui Koneen Säätiön rahoittamalla hankkeella.

Kirjalitta saapui Pälkäneelle 6.4.2019. Kirjaston tapahtumiin kuului mm. Sanataideyhdistys Yöstäjien Sanasukelluksia ja Lorukylpy sekä kirjailjjavieraat Kaisa Happonen ja Yhteiskoulun puolella esiintynyt ja työpajaa vetänyt Kalle Veirto. Kirjalitta-ohjelmaa oli myös Kostian koululla, jossa kaikille avoimena tilaisuutena oli Kansallisen Lukutaitofoorumin asiantuntijan Aleksis Salusjärven luento lukemisen merkityksestä.

Ainon ja Sakarin Pälkäne -näyttelyn avajaiset olivat Arkissa 29.11.2018. Näyttelyn kokosivat Jaakko Simola ja Sakari Pälsin Seuran puheenjohtaja Jukka Relas.