Ilmoittautuminen

UUSIEN OPPILAIDEN ILMOITTAUTUMINENPyöräretki
ESIOPETUKSEEN KAUDELLE 2024-2025 ajalla 22.1.-11.2.2024

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatus järjestää toimintakaudella 2024-2025 esiopetusta vuonna 2018 syntyneille lapsille tai 11-vuotisen oppivelvollisuuden piirissä oleville vuonna 2019 syntyneille lapsille. Uusi esiopetuksen toimintavuosi alkaa 07.08.2024.

Esiopetuksen laajuus on 700 tuntia vuodessa eli noin neljä tuntia päivässä. Lukukausi noudattaa pääsääntöisesti koulujen työ- ja loma-aikoja. Esiopetus on maksutonta. Esiopetuksen lisäksi mahdollisesti tarvittava täydentävä varhaiskasvatus on maksullista.

Esiopetukseen ilmoittautuminen tehdään Pälkäneellä sähköisesti. Jos lapsi tarvitsee myös esiopetuksen täydentävää varhaiskasvatusta, sitä haetaan samassa yhteydessä. Täydentäväksi varhaiskasvatusajaksi esiopetuksen lisäksi on valittavissa enintään 85h/kk(50%), 86-120h/kk(70%) ja 121-140h/kk(80%). Vuorohoitoa tarvitsevalla esioppilaalla on haettavissa myös muut näitä vaihtoehtoja olevat suuremmat tuntimäärät.

Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. 

Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen väestörekisteriin merkityn kotiosoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Aitoon ja Luopioisten Kirkonkylän koulujen oppilaaksiottoalueen esioppilaiden esiopetuspaikka on Luopioisten esiopetus. Kostianvirran yhtenäiskoulun oppilaaksiottoalueen esioppilaiden esiopetuspaikat ovat Kostian esiopetus ja luontotoiminnan esiopetus Metsätähdet.

Mikäli hakeudut luontotoiminnan esiopetukseen, huomioithan, että hakulomakkeessa kysytään erikseen sitoutumista ko. toimintaan sekä tiedustellaan kahdella kysymyksellä motivaatiota hakea ko. paikkaa. Metsätähtien toiminnasta saat lisätietoa TÄSTÄ Hakutilanteesta riippuen järjestämispaikkoihin voi tulla muutoksia. 

Esiopetuksen täydentävä varhaiskasvatus järjestetään näissä samoissa esiopetusyksiköissä. Mikäli lapsi tarvitsee ennen esiopetusta klo 6.00-8.30 tai jälkeen esiopetuksen klo 12.30-17.00 annettavaa täydentävää varhaiskasvatusta, sitä on haettava tässä esiopetushaun yhteydessä samalla lomakkeella. Aitoosta tulevat esioppilaat kuljetetaan iltapäiväksi täydentävään varhaiskasvatukseen Aitoon päiväkodille, mikäli perheet näin toivovat.

Jos lapsella on esiopetusta täydentävän ilta- tai vuorohoidon tarve, järjestetään tuona päivänä esiopetus ja sitä täydentävä hoito Hermannin päiväkodissa Tähkien ryhmässä.

Esiopetukseen ilmoittautuminen -ilmoitus