Kouluterveydenhoito

Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion kouluterveydenhoito

Terveydenhoitaja on yhteiskoululla:
Maanantai 8.20 -15
Tiistai 8.20 - 15
Keskiviikko 8.20 - 15
Perjantai 8.20 -14

Torstaisin terveydenhoitaja ei ole paikalla.

Koululääkärin vastaanotto on keskiviikkoisin klo 8.20-11.00 (ajat vastaanotolle antaa terveydenhoitaja). Koululääkärinä toimii Katariina Mäkipere.

Terveydenhoitajan päivystysvastaanotto on klo 10-11 ( Ma, Ti, Pe ), jolloin oppilas/opiskelija voi käydä ilman ajanvarausta. Muina ajankohtina on ennalta sovittuja terveystarkastuksia ja muita ajanvarauksella sovittuja vastaanottoja.

Koulutapaturman, sairauskohtauksen tai muun akuuttia hoitoa vaativan tilanteen sattuessa oppilas/opiskelija tulee ohjata terveydenhoitajan vastaanotolle hoidon arviointia varten, tai tilanteen niin vaatiessa toimittaa suoraan terveysasemalle/ tilata ambulanssi.

Terveystarkastukset:
Yläkoulu: 7 lk., 8 lk. laaja terveystarkastus + NTT, 9 lk.
Lukio: 1. lukuvuotena kaikki, 2.lukuvuotena pojilla kutsuntatarkastukset ja tytöillä lääkärikäynti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokoaa seurantatietoja kouluterveydenhuollosta uudistettujen neuvola-asetusten myötä. Tämä on lisännyt kouluterveydenhoitajien terveystarkastusten määrää ja painopiste on entistä enemmän ennalta ehkäisevissä terveystarkastuksissa kuin sairaanhoidollisessa hoitotyössä.

Jos peruskouluikäinen sairastuu (esim. tavallinen kuume, nuha, yskä) koulupäivän aikana, myös opettaja voi lähettää kotiin lepäämään ilman terveydenhoitajalla käyntiä. Epäselvissä tilanteissa oppilaan voi lähettää terveydenhoitajalle vielä voinnin arviointiin.


Yhteystiedot

Kouluterveydenhoitaja
Katja Huuhtanen
p. 050 430 8571