Kouluterveydenhoito

Pälkäneen lukion opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitaja on tavoitettavissa koululta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin.


Puhelinaika terveydenhoitajalle ma-pe klo 10.30-11.30 / muulloin tekstiviestillä yhteydenottopyyntö nimellä

Avoin vastaanotto klo 10.30-11.30

Terveydenhoitajan avoimelle vastaanotolle opiskelija voi tulla aikaa varaamatta keskustelemaan oireistaan tai muista mieltä vaivaavista asioistaan. Muina ajankohtina on ennalta sovittuja terveystarkastuksia. Kouluterveydenhoitaja tekee läheistä yhteistyötä opettajien, koululääkärin, koulukuraattorin, koulupsykologin ja koulun muun henkilöstön kanssa.

Opiskeluterveydenhuollossa opiskelijoille tarjotaan yleislääkäritasoisia sairaanhoitopalveluja. Terveydenhoitaja varaa ajat lääkärin vastaanotolle. Mikäli opiskelija tarvitsee sairaspoissaolotodistuksen, täytyy hänen olla puhelimitse yhteydessä terveydenhoitajaan arkena saman vuorokauden aikana. Jälkikäteen sairastodistuksia ei kirjoiteta.

Ajanvaraus ja peruminen

Lukiolaisille tarjotaan 1. lukuvuotena terveystarkastusaika. Kutsuntavelvollisilla on mahdollisuus varata kutsuntoihin liittyvä ennakkoterveystarkastus (sähköisen ajanvarauksen kautta). Vapaaehtoisesti asepalvelukseen astuvan on hakeuduttava itse omalle terveysasemalle terveystarkastukseen. Kutsuntatarkastukset järjestetään huhti-toukokuussa.

Sähköisen ajanvarauksen kautta opiskelija voi varata itse ajan mm. ehkäisynaloituskäynnille, rokotukselle tai keskustelemaan mieltä painavista asioista. Ajan terveydenhoitajalle voi varata myös wilma- viestillä tai käymällä avovastaanotolla.

Sähköiseen ajanvaraukseen tästä linkistä Kangasala-Pälkäneen alueen palvelut - Ajanvaraus (mediatri.fi)

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit ovat vapaaehtoisia ja pääosin maksuttomia. 18- vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta peritään perumattomista ja käyttämättömistä käynneistä asiakasmaksulain mukainen maksu 51,50 euroa. Vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai äkillisissä tilanteissa saman päivän aamuna.

Yhteystiedot


Terveydenhoitaja Victoria Airomies
puh. 050 430 8571
victoria.airomies@pirha.fi

 

 

Terveydenhoitaja
Victoria Airomies
Koulu-ja opiskeluterveydenhuolto/ PÄLKÄNE
p. 050 430 8571