Ajankohtaista

Joululomakysely

Varhaiskasvatuksen joululoma-aika on viikoilla 53-1 (28.12.2020 - 6.1.2021), joten on taas aika tiedustella lastenne lomia.

Varhaiskasvatuksen päivystävät päiväkodit ovat alustavasti HermAnnin pk, Harjun pk ja Lumpeennupun pk. Muut yksiköt ovat alustavasti silloin kiinni.

Esiopetus päättyy pe 18.12.! Päivähoitoa tarvitsevan esikoululaisen hoitomaksu ei muutu esikoulun joululoman johdosta. Keskitämme myös päivähoidon henkilökunnan vuosilomia viikoille 51-1.

Toivomme, että tallentaisitte DaisyNettiin lapsenne hoitoaikavaraukset 21.12.2020-6.1.2021 pe 4.12. mennessä.

Terveisin, Varhaiskasvatuksen hallinto

***********************************************************

MASKISUOSITUS PÄLKÄNEEN VARHAISKASVATUKSEEN

Suomessa on yleisesti annettu vahva kasvomaskisuositus tiloihin, joissa ei voida taata turvavälejä.

Täten suosittelemme kaikkia aikuisia lasta tuotaessa / haettaessa / palavereissa käyttämään Pälkäneen kunnan varhaiskasvatuksen sisätiloissa omaa kasvomaskia.

Muistetaan myös hygienia (käsidesi ym.) ja turvavälit.

Näin turvataan yhteispelillä kaikkien hyvinvointi ja terveys!

Terveisin, Varhaiskasvatuksen hallinto

***********************************************************

VARHAISKASVATUSPALVELUIHIN HAKU TOIMINTAKAUDELLE 2020–2021

Lapsen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen palautuu

1.8.2020 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain muutoksen jälkeen kaikille lapsille palautuu yhtäläinen oikeus varhaiskasvatukseen. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla olevan vanhemman lapsi on taas oikeutettu kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Perheen tilanne ei myöskään jatkossa enää vaikuta yksityisen hoidon tuen tasoon.

Varhaiskasvatuspaikat sekä avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikat ovat haettavissa 

Varhaiskasvatuspaikat Hermannin (1-5v + vuorohoitoryhmä Tähkät), Viirikukon (1-5v), Lumpeennupun (1-5v), Aitoon (1-5v) ja Harjun (1-5v) päiväkodeissa, Laitikkalan ryhmäperhepäiväkodissa sekä perhepäivähoidossa. Kerhotoimintaa järjestetään Pikkuharjussa. Muutokset järjestämispaikkoihin ovat mahdollisia.

Alle kouluikäisen lapsen paikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatuspaikkaa sekä avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeellaLisätietoja hakemisesta saa kunnanvirastolta ja varhaiskasvatusyksiköistä.

 

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatus on mukana valtakunnallisessa liikkumis- ja hyvinvointi ohjelmassa:

reimaGO logoLiikkuva varhaiskasvatus logo

Mikä on Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma?

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on laajan asiantuntijaverkoston ja satojen pilottipäiväkotien yhteistyöllä kehitetty valtakunnallinen liikkumis- ja hyvinvointi- ohjelma.  Vuonna 2015 julkistetun ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle liikkumisen ilo sekä riittävä päivittäinen fyysinen aktiivisuus

Ohjelman tavoiteena on, että jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon.

Ohjelma on suunniteltu osaksi varhaiskasvatuksen arkea ja se tukee käytännönläheisesti vasun, varhaiskasvatuslain, varhaiskasvatuksen liikunnan suositusten sekä uusien esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden toteuttamista. Ohjelman päämääränä on liikuntamyönteinen toimintakulttuuri varhaiskasvatuksessa. Aiheesta enemmän ohjelman omalla Liikkuva varhaiskasvatus -sivulla, jonka löydät sivun vasemmalla laidallaolevasta valikosta.

 

ANNA PALAUTETTA VARHAISKASVATUKSESTA (klikkaa tästä)