Ajankohtaista

Tanssipajat pälkäneläisille perheille ma 29.8.2022 klo 18-20

Pälkäneen varhaiskasvatus järjestää osana tanssipajat 2022 -projektiaan tanssipajat pälkäneläisille perheille teemalla KOKO PERHE TANSSII
ma 29.8.2022 klo 18-20 Yhteiskoulun salissa

Tanssipajat on suunnitellut ja vetää tanssinopettaja Noora Virtanen.

"Tanssiin liittyy paljon stereotypioita ja pelkoja, ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Moni näistä asioista opitaan joltakulta. Tosi moni nuori tyttö on tullut sanomaan minulle, että ei voi tulla tanssitunnille, koska on kuulemma liian lihava, koska ei kehtaa olla tiukoissa tanssivaatteissa, koska on kuullut, että tanssijat ovat aina ihan laihoja. Ei pidä paikkaansa! Tunnen tosi monta tanssijaa, jotka ovat taidoiltaan aivan omaa luokkaansa ja kaikki he ovat aivan eri näköisissä kehoissa. Tosi moni poika taas on saapunut hiukan vastentahtoisesti vanhempiensa aloitteesta kokeilemaan poikien tuntia ja lopputunnista todennut, että tämähän on tosi kivaa, eikä yhtään sellaista mitä kaverit sanoivat. Moni poika pitää harrastuksensa salassa, koska tanssipoikaa aletaan kuulemma heti nimitellä.

Minun tavoitteeni on viedä kaikille viestiä siitä, että olit kuka tahansa ja millainen tahansa, niin sinä saat tanssia, eikä sitä saa kukaan sinulta kieltää"

-Noora Virtanen-

Tanssipajoissa pidetään yhdessä tekemällä kivaa koko perhe!

TERVETULOA!

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyys Pälkäneellä erittäin hyvällä tasolla

Pälkäneen kunnan varhaiskasvatus selvitti viime vuoden vaihteessa 7.11.2021-15.01.2022 varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä toimintaansa sähköisellä kyselyllä. Kyselyyn saatiin yli 65 vastausta. Vastausten perusteella kokonaistyytyväisyys varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen on 4,55/5. Tavoitteeksi asetettiin yli 4,5, mikä täyttyi. Tulokseen voimme siten olla tyytyväisiä mutta jatkossa vastausprosentti olisi hyvä saada suuremmaksi.

Vastaajista 85 % oli yli 3 vuotiaan huoltajia. 35,4 % edusti esiopetusta tai kaksivuotista esiopetuspilottia. Loput vastaajista edusti varhaiskasvatuksen eri yksiköitä. Heistä 10,8 % oli ilta- ja vuorohoidosta.

Myönteisinä asioina huoltajat nostivat vastauksissaan henkilökunnan ammattimaisuuden ja lapsen yksilöllisen tukemisen varhaiskasvatuksessa. Erityistä kiitosta sai henkilökunnan vuorovaikutustaidot. Toiminta koetaan avoimena, lapsilähtöisenä ja monipuolisena. Huoltajat pitävät erityisen tärkeänä sitä, että lapsella on turvalliset ja toimivat aikuissuhteet. Lisäksi he korostavat lapsensa kavereiden merkitystä. Tärkeää on myös se, että lapsi saa riittävästi huomiota. Leikin merkitys olennaisena osana lapsen päivää nähdään hyvin tärkeänä.

Kehittämiskohteiksi vastauksista nousi tiedon saannin parantaminen. Aina lapsikohtainen tieto ei kulje kasvattajalta toiselle ja edelleen huoltajalle, mikä voi hankaloittaa huoltajien mm. ajan tasalla pysymistä. Henkilökunnan vaihtuvuus koettiin myös joissain vastauksissa ongelmalliseksi. Lisäksi useissa vastauksissa oli toivomus, että voitaisiin ulkoilla säällä kuin säällä.

Asiakastyytyväisyys- ja palvelukykykyselyn tulokset

ANNA PALAUTETTA VARHAISKASVATUKSESTA

Sähköinen perhekeskus

Sähköisestä perhekeskuksesta löydät kaikki lapsille, nuorille ja perheille suunnatut palvelut samasta paikasta. Palvelut on jaoteltu ikäryhmittäin ja elämäntilanteen mukaan. Klikkaamalla otsikkoa löydät tietoa kunnan yhteistoiminta-alueesta Pälkäne-Kangasala ja kolmannen sektorin palveluista sekä kohtaamispaikoista. Arjen tietopankki-osiosta löydät lapsen ja nuoren hyvinvointia tukevaa tietoa ja käytännöllisiä neuvoja arkeen.