Ilo kasvaa liikkuen

Mikä on Ilo kasvaa liikkuen ohjelma?

Valtakunnallisen Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman tavoiteena on, että jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon.

Ohjelma on suunniteltu osaksi varhaiskasvatuksen arkea ja se tukee käytännönläheisesti vasun, varhaiskasvatuslain, varhaiskasvatuksen liikunnan suositusten sekä uusien esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden toteuttamista. Ohjelman päämääränä on liikuntamyönteinen toimintakulttuuri varhaiskasvatuksessa.

Lisää Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmasta
Esite
Aktiivisuus suositukset varhaiskasvatusikäiselle

Aktiivisuussensori

Varhaiskasvatuksen lapsilla (40 lasta, ryhmät vaihtelevat kausittain) on käytössä aktiivisuussensorit. Päivän aikana sensori mittaa lasten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnan intensiteettiä. Tiedot lasten aktiivisuudesta välittyvät tabletin tai älypuhelimen kautta käytettävään sovellukseen. Sovelluksen pelimäisessä maailmassa (pelimäisyys näyttelee hyvin pientä roolia) lapset pääsevät etenemään sitä enemmän, mitä enemmän he ovat sensoreiden mukaan liikkuneet. Käytössämme on Goey-pehmolelu eli sama hahmo, joka seikkailee sovelluksessakin. Myös lasten vanhemmat pääsevät halutessaan seuraamaan oman lapsen aktiivisuutta sovelluksen avulla. Vuoroviikoin viikonloppuisin pehmolelu seuraa lapsen kotiin ja virittää koko perheen yhteiseen liikunnan harrastamiseen.
ReimaGO   

Kuvahaun tulos haulle reimago

 

Viime kevään ja kuluvan syksyn aikana pälkäneläiset varhaiskasvatuksen piirissä olevat perheet ovat päässeet tutustumaan parkouriin Parkour-Akatemian johdolla.

 

Mitä on Parkour?

 

"Parkourissa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia, kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Se on tapa harjoittaa kehoa ja mieltä toiminnallisempaan ja tehokkaampaan suuntaan. Parkour on yksinkertaisimmillaan juoksemista, hyppäämistä ja kiipeämistä. Siinä mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille, hypitään erilaisille pinnoille ja heilutaan puissa. Liikkumista jokapäiväisessä ympäristössä, ympäristön antamia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Laji vaikuttaa ensisilmäyksellä todella fyysiseltä ja haastavalta, mutta lajin vahvuus on juuri se, että sitä voi harrastaa kukin tyylillään ja omien taitojen mahdollistamalla tavalla. Fyysisen puolen lisäksi mukana on merkittävänä osana henkinen puoli. Parkour ei ole extreme-laji, päinvastoin. Turhia riskejä ei oteta, vaan huimat ja haastavat asiat suoritetaan aikanaan varmuudella ja taidolla pitkän harjoittelun tuloksena."