Ilo kasvaa liikkuen

Mikä on Ilo kasvaa liikkuen ohjelma?

Valtakunnallisen Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman tavoiteena on, että jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon.

Ohjelma on suunniteltu osaksi varhaiskasvatuksen arkea ja se tukee käytännönläheisesti vasun, varhaiskasvatuslain, varhaiskasvatuksen liikunnan suositusten sekä uusien esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden toteuttamista. Ohjelman päämääränä on liikuntamyönteinen toimintakulttuuri varhaiskasvatuksessa.

Lisää Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmasta
Esite
Aktiivisuus suositukset varhaiskasvatusikäiselle

Aktiivisuussensori

Varhaiskasvatuksen lapsilla (40 lasta, ryhmät vaihtelevat kausittain) on käytössä aktiivisuussensorit. Päivän aikana sensori mittaa lasten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnan intensiteettiä. Tiedot lasten aktiivisuudesta välittyvät tabletin tai älypuhelimen kautta käytettävään sovellukseen. Sovelluksen pelimäisessä maailmassa (pelimäisyys näyttelee hyvin pientä roolia) lapset pääsevät etenemään sitä enemmän, mitä enemmän he ovat sensoreiden mukaan liikkuneet. Käytössämme on Goey-pehmolelu eli sama hahmo, joka seikkailee sovelluksessakin. Myös lasten vanhemmat pääsevät halutessaan seuraamaan oman lapsen aktiivisuutta sovelluksen avulla. Vuoroviikoin viikonloppuisin pehmolelu seuraa lapsen kotiin ja virittää koko perheen yhteiseen liikunnan harrastamiseen.
ReimaGO   

Kuvahaun tulos haulle reimago