Rivitalotontit

Pälkäneen kunnalla on myynnissä rivitalotontteja Onkkaalassa Paavolanharjun, Lomakodin ja Roholan alueilla, Aitoossa ja Luopioisissa. Tarkemmat tiedot myynnissä olevista rivitalotonteista löydät aluekohtaisilta sivuilta.

Tontit myydään varausten perusteella. Varausmaksu on 10 % tontin nimelliskauppahinnasta mutta vähintään 500 euroa. Tontin varausmaksu hyvitetään lopullisesta kauppahinnasta. Varaus on voimassa vuoden varauspäätöksen antamisesta alkaen. Ostajan on tehtävä lopullinen kauppa varausajan puitteissa tai varaus raukeaa. Varauksen rauetessa varausmaksua ei palauteta. Mikäli kaksi tai useampi ostaja tekee varaushakemuksen samasta tontista, huomioidaan ensin saapuneeksi kirjattu varaushakemus.

Muut kulut

Tontin nimellishinnan lisäksi ostajan maksettavaksi tulevat aina kaupanvahvistajan palkkio, tontin lohkomiskustannukset, varainsiirtovero, lainhuudatuskustannukset, rakennuslupamaksut sekä liittymismaksut vesi- ja viemäriverkkoon.

Rakennusoikeus

Tontin rakennusoikeus määräytyy tehokkuusluvun tai annetun rakennusoikeuden mukaan. Rakennusoikeus on tehokkuusluku kertaa tontin pintaala. Tehokkuusluku sisältää tontin kokonaisrakennusoikeuden.

Vesi-, viemäri- ja sähköliittymä

Asemakaava-alueen tontit ovat vesi- ja viemäriverkoston piirissä. Kaikki rakennukset liitetään verkkoon. Liittymismaksu määräytyy lämpimän ja puolilämpimän kokonaiskerrosalan perusteella. Tarkat hinnat löytyvät Pälkäneen kunnan vesihuoltolaitoksen taksasta.

Pälkäneellä sähköverkon omistaa Elenia Oy, jolta sähköliittymä haetaan.

Valokuituliittymä

Pälkäneen Valokuitu Oy rakentaa Pälkäneen kunnan kattavan valokuituverkon vuoden 2020 loppuun mennessä. Valokuituverkon rakennusaikana kunnan myynnissä oleville uusille tonteille on mahdollisuus saada valokuituliittymä hintaan 1 500 euroa. Liittymämyynti Pälkäneen Valokuitu Oy.

Kartta, josta ilmenee Pälkäneen sijainti lähellä isoja kaupunkeja