Ympäristöterveys ja eläinlääkäripalvelut

Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on varmistaa ihmisten ja eläinten elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Ympäristöterveydenhuollon tehtäviä ovat muun muassa elintarvikevalvonta, tupakkavalvonta, talous- ja uimaveden laadun valvonta, asumisterveys sekä eläinlääkintähuolto.

Valvontatehtäviin kuuluvat toiminnanharjoittajien ja kuluttajien neuvonta, tarkastukset, näytteenotto, lausunnot sekä varautuminen erityistilainteisiin. Ympäristöterveydenhuollon tehtävät tukevat kuntien hyvinvoinnin edistämistä. Kunnan yleisenä tehtävänä on huolehtia, että ympäristöterveydenhuollon lainsäädännön velvoitteita noudatetaan kunnan alueella. Tampereen kaupunki järjestää isäntäkuntana Tampereen, Kangasalan, Pälkäneen, Oriveden, Juupajoen, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan ympäristöterveyspalvelut. Lisätietoa ympäristöterveyden ja eläinlääkintähuollon palveluista löytyy Tampereen kaupungin nettisivuilta.

Löytöeläimet

Eläinsuojelulaki (247/1996) velvoittaa  kunnat järjestämään tilapäisen täysihoidon irrallaan tavatuille koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille. Pälkäneen kunnan alueelta talteen otetun löytöeläimen voi toimittaa hoitola Boondock'siin, jonka kanssa kunnalla on sopimus löytöeläinten vastaanotosta.

Löytöeläinten lakisääteinen huostaanottoaika on 15 vuorokautta, jonka aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus- ja mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan. Mikäli löytöeläimen omistajaa ei tavoiteta, hoitola voi edellä mainitun säilytysajan jälkeen joko pitää, sijoittaa tai luovuttaa uudelleen, myydä tai lopettaa löytöeläimen.

Boondock's ottaa myös vastaan katoamisilmoituksia löytöeläimistä.

Yhteystiedot

Boondock's Oy

Paimenkoirantie 96, 35300 Orivesi

040-5152750 – löytöeläinpalvelu

boondocks@boondocks.fi

Ohjeita ja hyödyllisiä linkkejä:

Tampereen elintarvikevalvonnan ja ympäristöterveyden sivut
Eläinlääkintähuolto (eläinlääkäripalvelut)
Boondock's
Ohjeita rottien ja muiden haittaeläinten torjuntaan