Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa ja sen tarkoituksena on osaltaan varmistaa, että rakennettu ympäristö on turvallinen, kestävä, viihtyisä ja terveellinen.
Rakennus- ja ympäristöjaosto huolehtii rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön kohdistuvien toimenpiteiden valvonnasta. Toiminnan tarkoituksena on tukea ja edistää hyvän ympäristön ja kuntakuvan luomista sekä säilyttämistä.

Rakentamiseen liittyvien lupien käsittely, rakentajien ohjeistus ja lupiin liittyvät tarkastukset ja katselmukset toimitetaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisten toimesta. Rakentamisen luvat käsitellään sähköisen Lupapiste -asiointipalvelun kautta.
Suosittelemme jättämään asiointipalvelun kautta myös kiinteistöihin liittyvät kysymykset ja neuvontapyynnöt Lupapisteen ”Kysy neuvoa”-toiminnon kautta.

Rakennusvalvonta palvelee viraston aukioloaikana 9-15.
Rakennustarkastajan tavoittaa puhelimitse parhaiten ti-to kello 13-15, sähköpostitse rakennusvalvonta[at]palkane.fi.

Sähköinen ajanvarauskalenteri 

Rakennusvalvonta ottaa asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella. Linkistä pääset varaamaan ajan valitsemallesi henkilölle. Lupaehtojen mukaiset katselmukset tulee tilata vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa sähköpostilla rakennusvalvonta[at]palkane.fi

Arttu Jokinen, johtava rakennustarkastaja
p. 040 546 0314
Rakennus- ja ympäristöjaoston esittelijä. Poikkeamislupa- ja suunnittelutarveratkaisuasiat, yli 100 m² rakennusluvat.

Tuomas Tikka, rakennustarkastaja
p. 040 758 8610
Alle 100 m² rakennusluvat, toimenpide- ja maisematyöluvat.

Tiina Nickberg-Kivimäki, rakennusvalvonnan sihteeri
p. 050 594 1504

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@palkane.fi

Karttaotteita saa tilattua Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta .

Pälkäneen kunnalla on käytössä Lupapiste Kauppa josta voit ostaa rakennuspiirustuksia suoraan rakennusvalvonnan arkistosta sähköisesti ja ladata tiedot heti omaan käyttöösi. Kaupassa on valmiiksi tarjolla tuoreinta aineistoa, vanhempaa aineistoa voit tilata palvelun aineistopyynnön kautta mikäli näitä ei vielä ole saatavilla. Käsittelyaika on tyypillisesti nopin 2 viikkoa, pyydetyn materiaalin laajuudesta ja saatavuudesta sekä arkistomateriaalin digitoinnin toimitusajasta riippuen enintään 1 kk.