Laskutus

Vesilaskutus tapahtuu neljä kertaa vuodessa; maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa. Näistä maalis-, kesä- ja joulukuun laskut ovat arviolaskuja ja syyskuun lasku tasauslasku (laskulla myös arviomaksu). Arviolasku perustuu vanhoilla kuluttajilla aina edelliseen mittarilukemaan. Uusien liittyjien kohdalla kulutus arvioidaan esim. henkilöluvun mukaan. Tasauslaskussa laskutetaan veden kulutus ja/tai jätevesimaksu edellisestä todellisesta lukemasta uuteen lukemaan ja laskun loppusummasta vähennetään tällä välillä perityt ennakot. Mikäli ennakot ovat olleet suuremmat kuin todellinen kulutus osoittaa, liikaa peritty summa palautetaan asiakkaalle.

Kuluttajalle lähetetään kerran vuodessa ilmoituskortti lukeman ilmoitusta varten. Kortin voi palauttaa maksutta postin mukana. Lukeman voi ilmoittaa myös sähköisellä lomakkeella tai sähköpostitse sari.tamminen[at]palkane.fi. Kulutuspisteen numeron löydät vesilaskulomakkeelta.

Omistajan vaihdoksen yhteydessä tehdään ns. loppulasku, joka perustuu todelliseen lukemaan. Asiakkaan vaihtuessa sopimuksen tehnyt kiinteistön vanha omistaja on vastuussa vesi- ja jätevesimaksuista kunnes mittarilukema on ilmoitettu laskutukseen.

Omistajanvaihdoksen ilmoitus

Hyvityspyyntö

Moniosainen laskutus