01.06.2023

Kysely Pälkäneen kausiasukkaille, vastaa ja voita elämyslahjoja

Pälkäneellä, Kuhmoisissa ja Kangasalla on avattu kysely kausiasukkaille. Kyselyssä kerätään perustietoa kausiasumisesta sekä kartoitetaan  vastaajien kokemuksia ja mielipiteitä muun muassa palveluista sekä kausiasumisen tulevaisuudennäkymistä.

Kausiasukas on esimerkiksi kunnassa muutamia viikkoja viettävä kesämökkiläinen. Kausiasunto ei ole henkilön vakituinen asuinpaikka, mutta siellä vietetään tietty ajanjakso vuodesta. Kyselyyn voivat vastata niin kausiasunnon omistajat, käyttäjät kuin vuokralaiset.  

Kysely on osa kolmen kunnan keväällä 2023 aloittamaa matkailun kehittämistyötä. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on kasvattaa alueen elinvoimaa ja löytää uusia avauksia niin matkailussa kuin esimerkiksi kausiasukkaiden viihtymisessäkin. Kunnat haluavat tulevaisuudessa huomioida kausiasukkaiden toiveita ja tarpeita entistä paremmin.  

Pälkäneellä vapaa-ajan asuntoja on noin 4 200, ja Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten alueella niitä on yhteensä noin 11 800. Tämä on lähes neljännes kaikista Pirkanmaan alueen kausiasunnoista. 

Kysely on avoinna 2.7.2023 saakka. Vastanneiden kesken arvotaan elämyspaketteja kesälle: lippupaketteja We are One -festareille Kuhmoisiin sekä lahjakortteja Kesäpäivä Kangasalla -risteilylle ja Sappeen kesäteatterin Maalaispoika oon -musikaaliin.  Arvonta suoritetaan 3.7.2023, ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Linkki kyselyyn: webropol.com/s/kyselykausiasukkaille2023 

Lisätietoja: projektipäällikkö Mesi Lähteenkorva, p. 041 732 1757, mesi.lahteenkorva@businesskangasala.fi