05.06.2023

Tokmanni avaa uuden myymälän Pälkäneelle

Tokmanni on ostanut Pälkäneen Tervapirtintieltä maa-alueen ja tehnyt sopimuksen uuden myymälärakennuksen rakentamisesta kyseiselle, valtatie 12:n ja taukopaikka Aapiskukon välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle tontille.
 
Tokmannin hankkimalla tontilla on liikerakentamisen mahdollistava kaava, ja halpakauppaketjun tavoitteena on käynnistää uuden myymälärakennuksen rakentaminen tontille välittömästi rakennusluvan saamisen jälkeen.
 
Tontille nousevan myymälärakennuksen pinta-ala on noin 2 700 neliömetriä. Lisäksi Tokmanni-myymälän yhteyteen on suunniteltu noin 500 neliömetrin laajuista myyntialuetta erilaisille pihaan ja puutarhaan liittyville tuotteille.
 
– Olemme erittäin iloisia voidessamme julkistaa tilavan Tokmanni-myymälän rakentamisen käynnistymisen hyvälle ja vilkkaalle liikepaikalle Pälkäneelle, taukopaikka Aapiskukon välittömään läheisyyteen. Uusi myymälä tulee tarjoamaan paikkakunnan vakituisille ja runsaslukuisille vapaa-ajan asukkaille sekä muille valtatie 12:n varrella liikkuville asiakkaille monipuolisen valikoiman käyttö- ja päivittäistavaroita, Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen kertoo.
 
– Pälkäneen kunta iloitsee Tokmannin tulosta Pälkäneelle. Tokmanni on tunnettu monipuolisesta valikoimastaan ja hyvästä palvelustaan. Se laajentaa hienosti kaupallista tarjontaamme kuntalaisille, kausiasukkaille ja Pälkäneellä vieraileville. Uskomme Tokmannin saavan vahvan jalansijan Pälkäneellä, ja tulevan sijaintinsa ansiosta se houkuttelee kävijöitä myös kunnan ulkopuolelta, Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka kertoo.
 
Sopimuksen myymälärakennuksen rakentamisesta Tokmanni on tehnyt SSA Rakennus Oy:n kanssa, ja rakennuksen pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Arto Simonen A1 Arkkitehdit Oy:stä.
 
Tokmannin tavoitteena on laajentaa myymäläverkostoaan yli 220 myymälän laajuiseksi Suomessa vuoden 2025 loppuun mennessä. Vuoden 2022 lopussa myymälöitä oli 198. Tokmanni on suurin valtakunnallinen halpakauppaketju Suomessa.
 
Lisätietoja Pälkäneen kunta:
Pauliina Pikka, kunnanjohtaja, p. 040 573 6390, pauliina.pikka(at)palkane.fi
 
Lisätietoja Tokmanni:
Harri Koponen, johtaja, myymäläverkosto ja konsepti, p. 020 728 6030, harri.koponen(at)tokmanni.fi
Maarit Mikkonen, sijoittajasuhde- ja viestintäpäällikkö, p. 040 562 2282, maarit.mikkonen(at)tokmanni.fi