21.04.2022

PÄLKÄNEEN KUNTA HYÖDYNTÄÄ VALOKUIDUN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET


Pälkäneen kunta on tehnyt viimeisen vuoden aikana ratkaisuja, joiden myötä kunta on ryhtynyt käyttämään täysipainoisesti Pälkäneen Valokuitu Oy:n kuituverkkoa. Onkkaalan, Aitoon ja Luopioisten verkot yhdistettiin yhdeksi sisäverkoksi, jota varten Pälkäneen Valokuitu rakensi puuttuvat yhteydet, joita kunta vuokraa.


Aiemmin kunnalla oli viisi erillistä internetyhteyttä, jotka olivat kokonaan operaattorin hallinnassa ja nyt yhteyksiä on kaksi, joiden hallinta on keskitetty suurimmaksi osaksi kunnan ICT:lle. Yhteys on vakaampi ja häiriöt yhteyksissä ovat vähentyneet. Parantunut toiminta näkyy eniten opetuspalveluissa, joissa vanhan verkon aikana yhteydet pätkivät, mikä vaikeutti opetustyötä. Uudistuksen jälkeen ilmoitukset verkko-ongelmista ovat loppuneet lähes kokonaan.


Verkkoyhteyksien nopeudet ovat valokuidun myötä parantuneet huomattavasti ja mahdollistaneet Pälkäne wifi-verkon käytön kunnan tiloissa. Valokuitu mahdollisti myös kunnan kameravalvonnan uudelleen järjestämisen, jonka myötä päästiin luopumaan kalliista vuokralaitteista ja –palvelusta.


Verkkoyhteyksien muutosten yhteydessä verkon laitteistoa on päivitetty ja siirrytty omiin laitteisiin entisistä operaattorin vuokralaitteista. Laitekuluissa kunnan säästö vuositasolla on noin 15 000 euroa ja verkkomaksuissa n. 15 – 20 000 euroa entiseen verrattuna. Lisähyötyinä muutoksessa on myös ICT:n toiminnan tehostuminen ja sisä-verkon etähallinnan paraneminen Aitoon ja Luopioisten alueella.
_ _ _ _ _ _
Lisätiedot:
Pälkäneen kunnan ICT-asiantuntija Olli Tuomi, p. 050 477 0535, olli.tuomi@palkane.fi
Pälkäneen Valokuitu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Otto Norokorpi, p. 044 425 2940, otto.norokorpi@palkaneenvalokuitu.fi