23.01.2023

Pälkäneen kunnan vesihuoltolaitokselta halutaan toivottaa hyvää alkanutta vuotta.

Tänä vuonna jatkamme samalla laskutusaikataululla, kuten viime vuonna. Vesimittareiden lukematietoja voitte, kuten ennenkin, ilmoitella ennen laskutuksiamme.

Lukeman ilmoituspäivä 15.2.

Arviolaskutuskausi, jos ei lukemaa ilmoitettu-tammikuu-maaliskuu.

Laskutus viikolla 7.

Lukeman ilmoituspäivä 15.5.

Arviolaskutuskausi, jos ei lukemaa ilmoitettu-huhtikuu-kesäkuu.

Laskutus viikolla 20.

Lukeman ilmoituspäivä 15.8.

Arviolaskutuskausi, jos ei lukemaa ilmoitettu-heinäkuu-syyskuu.

Laskutus viikolla 33.

Lukeman ilmoituspäivä 15.11.

Arviolaskutuskausi, jos ei lukemaa ilmoitettu-lokakuu-joulukuu.

Laskutus viikolla 46.

Huomioitavaa on, että lukemailmoitus pitää olla perillä Pälkäneen kunnassa laskutuskuukauden 15 päivä. Kulutus-Web-palvelun kautta ilmoittaessa se tarkoittaa sitä, että ilmoitus tulee tehdä edellisenä päivänä, että se on käytössämme 15. päivä.

Muistutuksena palveluumme kirjautumisesta: ensimmäiseen kirjautumiskohtaan tulee laittaa maksajan numero (ei asiakasnumero), ja toiseen kirjautumiskohtaan kulutuspisteen numero. Nämä molemmat numerot saat laskustasi. Kulutus-Web -palvelustamme saat myös raportteja veden- ja jäteveden käytöstä aiemmilta vuosilta sekä ennustetta tulevasta käytöstä.

Jos vesimittarin lukeman ilmoittaminen kulutus-web -palvelustamme ei jostain syystä onnistu, on mahdollista laittaa lukematieto sähköpostiosoitteeseemme vesilaskutus@palkane.fi.

Niiltä kulutuspisteiltä, jotka ilmoittavat vesimittarin lukeman kerran vuodessa, odotamme lukemia kesäkuun aikana. Muistutamme asiasta vielä alkuvuoden laskutuksissamme.

Kulutuspisteille, joille on asennettu etäluettava vesimittari, luenta tehdään aina ennen laskutuksiamme. Näiden vesimittareiden lukematietoja ei tarvitse itse ilmoitella.

Lähetämme lukemailmoituskortit postissa toukokuun aikana niille kulutuspisteille, joilta olemme saaneet vesimittarin lukematiedon myös aiempina vuosina lukemailmoituskortilla. Muilta odotamme tietoa KulutusWeb-palvelustamme.

Törmäämme melko usein tilanteeseen, että laskumme ei ole tullut postissa perille laskunsaajalle. Suosittelemme e-laskun tai omapostin käyttöönottoa, niin laskumme tulevat varmasti perille.

Laskun saatuanne teillä on vielä mahdollisuus muuttaa laskun eräpäivää, tai maksuaikaa laskutuksemme palveluntuottajan Sarastia Oy:n asiakaspalvelussa puh. 020 6399400, tai sähköisesti osoitteessa www.sarastia.fi. Muutospyyntö on tehtävä ennen kuin lasku erääntyy maksettavaksi.

Maksukehotukset ja perinnän puolestamme hoitaa Intrum Oy. Mikäli jostain syystä saat laskun Intrum Oy:n kautta, tulee laskusta ensin olla yhteydessä Intrum Oy:n asiakaspalveluun asian selvittämiseksi.

Käytössämme on veden katkaisu-uhkainen perintä, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että mikäli laskua ei ole maksettu Intrum Oy:n maksukehotuksista huolimatta, veden katkaisu kulutuspisteeltä on viimeinen vaihtoehto. Maksamalla laskusi eräpäivänä säästyt ylimääräisiltä kuluilta, niin Intrum Oy:n kuin Pälkäneen kunnan vesihuoltolaitoksen osalta, sekä mahdolliselta tulevalta maksuhäiriömerkinnältä.

Mahdollisten putkirikkojen, tai muiden vesikatkojen takia, vesihuoltolaitos informoi asiakkaitaan Hopealuoti-palvelun kautta. Voit liittyä oman alueesi ryhmään Hopealuoti-palveluumme ilmoittamalla tietosi vesilaskutus@palkane.fi sähköpostiimme. Tarvittavat tiedot ovat: nimi, osoite ja puhelinnumero.

Vaikka olemme vasta alkuvuodessa, mainitaan vielä, että kunnanviraston kesäsulku on ajalla 3.-23.7.2023. Laskutukseen tulevat muutokset kannattaa hoitaa ennen sulkua, tai sitten sen jälkeen.