15.04.2024

Pälkäne mukana valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa

Ylen järjestämä valtakunnallinen Miljoona roskapussia- kampanja järjestetään nyt toista kertaa. Kampanja alkaa 15.4. klo 9 ja päättyy maailman ympäristöpäivänä 5.6. klo 20.

Viime vuoden tapaan Pälkäne on jälleen mukana. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota ympäristön siisteyteen ja vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä kannustaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

- Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan kampanjaan joko yksin tai porukalla. Roskapusseja ja muita välineitä on taas tarjolla sekä Onkkaalassa että Luopioisissa.

- Ympäristöstä ja sen siisteydestä huolehtiminen lisää viihtyisyyttä. Kunta haluaa kannustaa kaikkia alueen asukkaita, yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä mukaan kampanjaan.

- Muistetaan merkitä jokainen kerätty pussi Ylen sivuilla olevaan laskuriin. Laskuri on auki kampanjan ajan osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia . Ylen sivuilta löytyy myös lisätietoa kampanjasta.

Kampanjassa mukana olevat kunnat ja kaupungit sekä järjestöt ja yhteisöt haluavat kannustaa asukkaitaan ja jäseniään roskien keräämiseen ja ympäristön siistinä pitämiseen. Vuonna 2023 kampanjassa ilmoitettiin kerätyksi yhteensä 210 000 pussillista, näistä Pälkäneellä kerättiin 312. Tämä tarkoittaa 48 pussia tuhatta asukasta kohden. Kunta tarjosi ilmaisia roskapusseja sekä välineitä roskien keräämiseen. Lisäksi koululuokat osallistuivat roskatalkoisiin. Tänä vuonna pistetään vielä paremmaksi ja kasvatetaan kerättyjen roskapussien määrää!

Lisätietoja
Ympäristötarkastaja
Elina Heinonen
p. 040 829 1178