29.01.2024

Onni elää kylässä - Kyläasumisen messuilla nostetaan esille maaseutuasumisen helppous ja monet mahdollisuudet

Pälkäneen Luopioisissa järjestetään 8. - 9.6.2024 Kyläasumisen messut, joilla esitellään nykyaikaista maaseutuasumista paikallisten yrittäjien, yhdistysten ja asukkaiden voimin. Tapahtuma koostuu näyttelyalueesta sekä kylä- ja maaseutuasumisen teemoihin liittyvästä ohjelmasta. Messupaikkana on kirkonkylän keskustassa sijaitseva Luopioisten liikuntahalli piha-alueineen.
 
Liikuntahalliin rakentuvalla näyttelyalueella yrittäjät ja yhdistykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan, asumisen vaihtoehtoja sekä seudun osaamista ja elämäntapaa. Messuohjelma tarjoaa asiantuntijoiden puheenvuoroja, vinkkejä ja inspiraatiota asumiseen, työnäytöksiä, paikallisten haastatteluja sekä viihdyttäviä musiikkihetkiä.
 
Tapahtuma järjestetään Luopioisten yrittäjäyhdistyksen ja Pälkäneen kunnan yhteistyönä. Yrityksiä, kyläyhdistyksiä ja muita yhdistys- ja seuratoimijoita toivotaan mukaan laajasti. - Messupaikkojen myynti avataan helmikuun alussa, kertoo tapahtuman järjestelytyöryhmän jäsen Seppo Kääriäinen Luopioisista.
 
Liikuntahallin piha-alueelle on suunnitteilla paikallisten ruokatuottajien myyntipisteitä sekä ulkoilmaan sopivaa toimintaa muun muassa lapsille.
 
Messujen avajaiset ovat lauantaina 8.6. klo 12. Messut ovat avoinna klo 12 - 16, ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Lauantaina on myös perinteinen Luopioisten kesänavaustapahtuma, jonka keskuspaikkana on kirkonkylän tori.
 
Onni elää kylässä
 
- Tavoittelemme messuille ulkopaikkakuntalaisia kylä- ja maaseutumaisesta asumisesta kiinnostuneita kävijöitä. Tapahtuman tunnuslauseena on “Onni elää kylässä”. Messuilla pääsee aistimaan, millaista on elämä Pälkäneen kylissä ja mitä tunnuslauseen taakse kätkeytyy, kertoo Seppo Kääriäinen.
 
- Kyläasumiseen liittyy tietynlainen helppous. Ihmiset ovat lähellä, ja tarvittaessa myös apu ja tuki, silloin kuin sitä tarvitsee. Kyläyhteisöstä löytyy monipuolista osaamista, sanoo Luopioisissa jo vuosia viihtynyt Kääriäinen.
 
Messuista halutaan tehdä koko seutua liikkeelle laittava tapahtuma. - Pälkäneen seudun vapaa-ajan asukkaat ovat tervetulleita tutustumaan paikallisiin yrityksiin ja heidän palvelutarjontaansa. Uusille kuntalaisille tapahtuma on aitopaikka päästä perehtymään seutuun ja sen eri toimijoihin.
 
Tapahtuma on jatkumoa vuodelle 2019, jolloin liikuntahallilla järjestettiin Kukkian kyläasumisen messut.
 
Pälkäneen kunnan elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä kertoo, että Pälkäneen kunta on messuilla mukana esittelemässä koko kunnan tonttitarjontaa. - Esittelyssä ovat kylätontit Aitoossa, Luopioisissa ja Rautajärvellä, sekä Kostianvirran kylä Pälkäneen kuntakeskuksessa ja muut keskusta-alueen tontit.
 
- Lisätietoa messujen ohjelmasta sekä tietoa näytteilleasettajille saa kotipälkäneeltä.fi -sivuilta, sanoo Sirkku Mäkelä.
 
Lisätietoja:
Pälkäneen kunta, elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä, sirkku.makela@palkane.fi, p. 050 521 5240.
Seppo Kääriäinen, seppo.kaariainen@teia.fi, p. 0400 513 664.